Ancelotti wil Del Piero verwelkomen

Ancelotti wil Del Piero verwelkomen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gaat er op het einde van de transferperiode nog een gigantische transfer plaatsvinden in de Serie A? Als het van AC Milan-coach Carlo Ancelotti afhangt wel. Hij zou immers graag Alessandro Del Piero van Juventus Turijn in zijn ploeg zien.

"ik heb het al in het verleden gezegd en ik zeg het nog eens: de deuren van het trainingscomplex Milanello zijn altijd open voor Del Piero. Ik heb een fantastische relatie met hem. Del Piero is een aanvaller zoals Kaka, Rui Costa of Christian Vieri maar met andere karakteristieken. Met hem erbij zou Milan tactisch op een nog andere manier kunnen spelen."

Dit vertelde Ancelotti op een dukbijgewoonde persconferentie. Toen hij nog Juventus coachte was Del Piero vaste waarde ondanks het feit dat hij met knieproblemen sukkelde. Door huidig coach Fabio Capello wordt de kapitein echter vaak op de bank geplaatst. Zo nog gisterenavond in de wedstrijd tegen Inter Milan voor de Supercup.

Dat Del Piero kan functioneren met Vieri en Alberto Gilardino bewees hij woensdag toen hij met hen samenspeelde in de met 2-1 gewonnen interland tegen Ierland. Bovendien heeft AC Milan de reputatie om spelers een tweede start te geven nadat ze door hun vorige club niet goed genoeg werden bevonden. Zo denken we bijvoorbeeld aan Cafu, Andrea Pirlo en Clarence Seedorf. Mocht Del Piero naar Milaan verhuizen dan ligt de weg voor de Oude Dame breed open om Antonio Cassano van AS Roma binnen te halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties