FCN Sint-Niklaas wipt KV Kortrijk uit de Beker

Filip Van Lijsebetten

Ambitieus KV Kortrijk verliest van de sterke Klaasjes met 1-4

De goede wedstrijden in de oefencampagne kregen geen verlengstuk in de eerste (en tegelijk ook laatste) wedstrijd van KV Kortrijk in de bekercampagne van dit seizoen. Tegen een enthousiast FCN Sint-Niklaas werd KVK in de slotfase compleet weggetikt.

Toch leidde de thuisploeg nog na 70 minuten spel. Rood-wit kwam misschien wel te weinig gedreven aan de aftrap en dacht dit varkentje wel eens te zullen wassen. Of was het de sterkte van dit FCN Sint-Niklaas dat eerder ook KV Oostende al versloeg met 3-0 in een oefenpartij? Voor de pauze was alleen Nong echt actief bij KVK. Hij probeerde in zijn eentje wat te forceren. Ook Makhloufi had vele goeie ideeën en passen aan de voet, maar daarmee is al het goede nieuws verteld. Nong brak twee keer door, maar kon de vrijstaande maat niet bereiken. Aan de overzijde liet Belfassi zich ook enkele keren opvallen, maar de bal sprong iets te ver van zijn voet om Van De Putte te kunnen verschalken.

Na de pauze scoorde Aloys Nong een schitterend doelpunt. Dat kwam er na een subliem hakje van de Kameroener tot bij Cousin. Die trapte de bal tegen het been van een tegenstander en zo kwam die toch weer tot bij Nong, die met een heerlijk schot overlangs binnenknalde. KVK meteen op voorsprong met 1-0.

Jarakovic en Makhloufi trapten nadien een vrijschop net over de kruising, maar voor echt uitgespeelde kansen kon Kortrijk niet meer zorgen. FCN Sint-Niklaas kwam daarentegen steeds beter in de wedstrijd en begon het balbezit op te eisen. Na 71 minuten kon de ingekomen Olivier Togbe Tia op hoge snelheid door het centrum heen lopen en beheerst afmaken. Twee minuten later kopte Amine Belfassi een aanval vanaf links binnen: 1-2 en de match was plots gekeerd.

KVK had toen nog 18 minuten om daar wat aan te doen en minstens verlengingen af te dwingen. Het was integendeel de derdeklasser die twee counters afmaakte langs invaller Tia en zo verdiend de overwinning binnenrijfde.

Doelpunten: 55' Nong 1-0, 71' Togbe Tia 1-1, 73' Belfassi 1-2, 81' Togbe Tia 1-3, 85' Togbe Tia 1-4