Taai Woluwe struikelt op de valreep

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Taai Woluwe struikelt op de valreep
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie 2005-2006 was het vooral uitkijken hoe de nieuwkomers hun streng trokken. In mindere mate hoe de gekende toppers zoals Wezemaal, KVK Tienen, RSC Anderlecht en Zuid-West Vlaanderen zich manifesteerden.
 
Wat de nieuwkomers betreft bleek vooral FCF WS Woluwe een voorbeeld van jeugdige kranigheid in het duel tegen het meer ervaren Dames Zultse VV. In de eerste helft beet Woluwe  van zich af al bleven bezoeksters Martine De Witte en Joke Verlinde hun snelheid etaleren. Halfweg eerste helft kon Cecile Degeniez vanop de stip Woluwe op voorsprong tillen. Een droomstart die Zultse aanzette om een knappe Woluwe-doelvrouw Willeke Willems onder vuur te nemen. Na enkele sublieme tussenkomsten moest Willems alsnog buigenvoor de gelijkmaker via Martine De Witte.
 
Na de hervatting startte Zultse furieus want na amper drie minuten tilde De Witte de bezoeksters langszij. Enigzins aangeslagen maar niet uitgeteld bleef het jeugdige White Star het ondervindingrijke Zultse te lijf gaan. Individuele pogingen van Christelle Brichet en Delphine Jacob brachten geen baat. Een vrijschop van Degerniez duwde de bezoekende doelvrouw vanonder de lat. Een corner met gevolgen want Florence Dejaegher stond paraat om de gelijkmaker in te tikken.
 
Van dan af moest de WS-defensie gestaag aandacht houden voor De Witte die vaak herrie zaaide in het thuiskamp. Vier minuten voor tijd werd een taai Woluwe voor schut gezet toen , volgens WS-bron, De Witte professioneel over het gestrekte been van Sarah Maeck struikelde. Een strafschop die Zultse niet liet liggen want Davina Callens knalde het derde en beslissende doelpunt tegen de Woluwe-touwen. M.a.w. de bezoekende ervaring nekte de jeugdige aanpak van een niet ontgoochelende FCF WS Woluwe.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal kreeg bij Vlimmeren Sp. het niet onder de markt. De thuisploeg beet fel van zich af maar kon niet verhinderen dat Wezemaal in de eerste helft via Femke Maes , Karen Meeus en Hanne Van Goor de basis legden van eenlogische zege.
 
Na de hervatting ging de thuisploeg via Hilde Clessens en Stephanie Cooymans haar kans hoewelRapide gevat en effcient reageerde. Een lichte strafschop zette Femke Maes om naar een vierde treffer. In de slotminuten liet Veerle Cauwenberghs het eerreddertje liggen wegens het missen van een elfmeter.
 
Subtopper Zuig-West Vlaanderen had heel wat moeite om een goed georganiseerd Lentezon Beerse puntenloos huiswaarts te sturen. Aanvankelijk verkeek voor een leeg doel Wendy Seynaeve een unieke kans om ZuidWest op voorsprong te brengen. Beerse bleef , vooral achter de bal, zich stevig manifesteren terwijl hun spitsen vaker op de loer lagen. Die brilscore bij rust was dan ook een logische tussenstand.
 
In de tweede helft sloop blijkbaar de nervositeit in de West-Vlaamse rangen. Het was pas halfweg die periode dat Ingrid De Rycke de ban brak met de openingstreffer voor de thuisploeg. Nadien verkeken Ann Blauwblomme en De Rycke nog mooie kansen. Uiteindelijk kon Agneta De Keyzer met de verdubbeling Zuid-West netjes op het droge houden.
 
Ook vice-kampioen KVK Tienen bleef aan de winnende hand in het Brabantse derby tegen een stevig Oud-Hevelee Leuven. Een vernieuwde thuisploegmoest in de eerste helft toezien hoe de bezoeksters enkele keren dicht tegen de openingstreffer liepen. Maar het was vooral in de tweede helft dat KVK Tienen zich sterk profileerde. Dat onderstreepte Sindy Put op het uur door de OHL-buitenspelval te omzeilen en met een laag schot de eerste zege van KVK Tienen, onder die naam, officieel vast te leggen.
 
VCD E. Aalst zorgde tegen RSC Anderlecht voor de eerste doelkans. Eens de Brusselse bezoeksters op topsnelheid kwamen zorgden Sarina Heirbaut (drie doelpunten) en Sofie Mannaerts nog voor rust voor voorsprong. En ondanks de tweede helft verwaterde zouden de bezoeksters in de slotfase een machteloos VCD E. Aalst nog dieper in de put duwen via opportuniste Heirbaut die met nog twee doelpunten haar dagtarief op vijf doelpunten bracht.
 
Tweede nieuwkomer Ex. Kaart speelde tegen Stand. Luik een verdienstelijke wedstrijd. Insiders vreesden voor een pandoering maar de thuisploeg bleef zich fors verzetten en mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten wegens verlies met klein verschil.In de eerste helft maakte de Waalse ploeg het verschil met twee doelpunten. Kaart streed in de tweede periode voor wat het waard was want Andrea Gooris scoorde de aansluitingstreffer. Het streefdoel om het minstens zo te houden lukte niet wegens een derde Luikse doelpunt.
 
Tegen Sinaai Girls kon SK OG Oostende niet stunten ondanks ze bleven strijden tot de laatste minuut. Het begon nochtans ongelukkig voor de thuisploeg en Deschacht want die moest gekwetst (verrekking) afhaken. De eerste doelkans was voor Sinaai dat nadien gevaarlijker kwam aandringen. Slechts even voor rust dreigde kustploeg via een vrijschop van Hullebus. Geen doelpunten in die eerste helft en dat stimuleerde Oostende want na de koffie namen ze het heft in handen.
 
Geleidelijk aan herstelde Sinaai het evenwicht want eerste scoorde Ann Van Den Broeck. Toen echter op het halfuur verdedigster Braeckman wegens opzettelijke hands rood kreeg en de Wase ploeg vanop de stip kon verdubbelen was Oostende gedoemd tot kapseizen. Dat etaleerden nadien Lieselot Debruyn (2) en Vandenbroeck .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties