VC Dames E. Aalst - RSC Anderlecht 0 - 6

Guillaume Belaey
| 0 reacties
VC Dames E. Aalst  - RSC Anderlecht    0 - 6
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorbeschouwing door clubsecretaris-woordvoerder Eric Van Steen (VCD E. Aalst) :
 
Na een niet al te geslaagde voorbereidingsperiode, mochten we als competitie-opener het direct opnemen tegen titelkandidaat RSC Anderlecht. Meteen een waardemeter om te zien tot waar onze ambities dit seizoen mogen reiken.
 
Eerste helft:
 
Anderlecht begon in overdrive aan de wedstrijd met reeds in de 2de en 3de minuut hoekschoppen tot gevolg. In de 6de minuut kregen we echter de eerste serieuze kans van de wedstrijd wanneer op een tegenaanval de flankvoorzet van Angelique De Wulf op het nippertje gemist werd door Audrey Vandenbroeke. Meteen het sein voor Anderlecht om de gaspedaal nog wat dieper in te drukken met een imponerend sterk middenveld (misschien wel hét beste wat er momenteel in 1ste nationale rond loopt). In de 12de minuut kreeg de pijlsnelle Ann Puttemans een zee van ruimte op de linkerflank: haar voorzet werd nog wel door Veerle De Block afgeweerd maar de rebound werd door Sarina Heirbaut binnen geduwd. Geen volle minuut later is de wedstrijd al gespeeld wanneer na knullig balverlies op het middenveld opnieuw Sarina Heirbaut voor doelvrouw Veerle De Block afgezonderd werd en kalm de 0-2 op het scorebord bracht.
 
Op het halfuur kregen we dan toch enkele kansjes maar het is duidelijk Anderlecht dat de wedstrijd volledig bleef controleren. Snelheid van uitvoering was duidelijk té hoog voor de onzen zodat we achter een bijna ongrijpbare bal moesten aanlopen. In de 25ste minuut mocht Cynthia Browaeys zomaar alleen op onze keepster afgaan en haar laterale voorzet werd door Sophie Mannaert in doel geduwd. Tien minuten later na een korte hoekschop van Anderlecht (niemand van onze meisjes te bespeuren) werd de voorzet eenvoudigweg door Sarina Heirbaut binnen gekopt. Meteen een zware 0-4 russtand op het bord.
 
Tweede helft:
 
Reeds in de 49ste minuut moet Veerle De Block met een sublieme reflex de 0-5 vermijden. Anderlecht bleef rustig de wedstrijd dicteren maar naarmate de minuten wegtikten, begonnen we toch meer aan ,,voetballende’’ oplossingen te denken. In de 70ste minuut verscheen Angelique De Wulf alleen voor doel maar Anderlecht-doelvrouw Gave Van Poucke toonde duidelijk dat ze niet te kloppen was. Geen minuut later een schot van Hade Heyrman opnieuw knap door Van Poucke in hoekschop geduwd. Verder kwamen we niet want het was Anderlecht dat verder uitliep in de 84ste minuut wanneer een gelost schot van Nadia Dermul door alweer Heirbaut in doel werd getikt. Twee minuten voor tijd kregen we nog een knap schot van Gertie Van Humbeeck op de deklat en de rebound werd door de alomtegenwoordige Sarina Heirbaut simpelweg in doel geknikt. Meteen een zware opdoffer (0-6) voor onze ploeg na een wedstrijd die volledig werd gedomineerd door ,,de’’ titelkandidaat Anderlecht dat soms wervelend voetbal op de grasmat toverde aan een héél hoog tempo.
 
Nawoord Eric Van Steen : Na de demonstratie van Anderlecht staan we weer duidelijk met beide voeten op de grond. Het wordt dringend hoog tijd dat we terug als ,,ploeg’’ beginnen spelen. We hopen op een positieve reactie van onze ploeg in de thuiswedstrijd voor de 1/8ste finale Beker van Belgie woensdag a.s. 24 augustus tegen KVK Tienen (ex-Eva’s Kumtich).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties