Analyse 14 tweedeklassers sneuvelen

Dirk Pieters
| 0 reacties
14 tweedeklassers sneuvelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de vierde en vijfde ronde van de Beker van België zijn er heel wat tweedeklassers gesneuveld. Hier een overzicht van toch wel enkele opmerkelijke resultaten.
 
In de vierde ronde verloren al zes clubs uit tweede klasse. Antwerp, dat een hoop spelers moest missen, verloor kansloos thuis van Woluwe met 2-4. 
Limburgse club Heusden Zolder ging ook zwaar onderuit op het veld van derdeklasser Olympique Charleroi met dezelfde cijfers: 4-2. Union St-Gillis verloor in de verlengingen van Racing Mechelen. Ook Oostende, dat terug degradeerde naar tweede, verloor van derdeklasser Doornik. Eupen verloor zelfs op het veld van vierdeklasser Oudenaarde met 2-1.
 
Ook in de vijfde ronde vlogen de tweedeklassers eruit. Vrijdag verloor KV Mechelen al van Bergen met 3-1. KV Mechelen hoopte op een stunt in de beker, maar die hoop kan men nu al opbergen. Ronse verloor van reeksgenoot Red Star Waasland met 5-2 na verlengingen. Kristof Arys was de held met drie doelpunten.
KVSK United verloor zwaar op eigen veld met 0-3 van Woluwe, dat eerder Antwerp uit de beker wipte. Hamme verloor op het veld van Racing Mechelen. Racing won opnieuw nipt maar gaat door naar de volgende ronde.
Virton dat dit jaar een moeilijk seizoen verwacht, ging ook met 2-0 verliezen bij derdeklasser Kelmis.
Dessel Sport verloor zelfs met forfaitcijfers van reeksgenoot OH Leuven. OH Leuven dat net promoveerde naar tweede klasse. Ook Tubeke verloor met forfaitcijfers van derdeklasser Dender EH. Als laatste moest ook Deinze al afscheid nemen van de beker. Het verloor met 1-0 van Olympique Charleroi.
 
14 tweedeklassers kunnen zich nu al gaan concentreren op de competitie. Enkel Geel, Bergen, Red Star Waasland en OH Leuven mogen verder bekeren en komen uit tegen een eersteklasser.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties