Analyse Bayern plaatst tussensprint

Niels Heselmans
| 0 reacties
Bayern plaatst tussensprint
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie speeldagen zijn we ver in de Duitse Bundesliga en de ongenaakbare sterren van FC Bayern München staan weer helemaal alleen te schitteren aan de kop van het klassement. Bayern walst door het Duitse seizoen, de concurrenten zwalpen...

Alleenheerser, veel meer moet er niet gezegd worden van het nu reeds dictatoriale Bayern München. 3 speeldagen, 11 doelpunten, 9 punten... Ballack, Makaay en andere Scholls zitten duidelijk in de vorm van hun leven. Zelfs de revelatie van het afgelopen seizoen, Hertha Berlijn, kon zaterdag enkel wat meespelen met de hoogvliegers uit de Beierse hoofdstad. Met 3-0 om de oren vertrokken de blauw-witte voetballers terug naar de Berlijnse velden. Bayern loopt met vreugde te koop en straalt zelfvertrouwen uit. Al moet Bayern oppassen: na 3 speeldagen kan je onmogelijk zeggen dat de Duitse titel al zo goed als binnen is.

Die vreugde was vooral te danken aan de steken die de concurrenten van Bayern lieten vallen. Vice-kampioen Schalke 04, nochtans sterk aan het seizoen gestart, hing zaterdag nog met de kopjes bij de loting van de Champions League. De Köningsblauen zetten geen al te fraaie prestatie neer op het veld van degradatiekandidaat Borussia Mönchengladbach. 1-1, verder kwam de stereotype ploeg van Ralf Rangnick niet. Zelfs de Braziliaanse aankoop van 5 miljoen, Rafinha, kon het tij niet doen keren in zijn korte, doch onvruchtbare invalbeurt.

Giovanni Trapattoni kan weer even op beide oren slapen. Tegen topper Werder Bremen speelde VfB Stuttgart namelijk 1-1 gelijk. Het was nieuwe aanwinst Jon Dahl Tomasson die Kevin Kuranyi heel even deed vergeten. Heel even maar, want veel meer dan een speldenprik kon ook die Tomasson niet uitdelen. Verbetering was er wel al in het spel van Stuttgart, nu moet de Zuid-Duitse club ook de kansen nog afwerken.

Borussia Dortmund domineerde 80 minuten in hun wedstrijd tegen MSV Duisburg. Helaas, dat was niet genoeg: de Ruhr-club kwam niet verder dan (de uitslag van het weekend) 1-1. Dat zat vooral coach Bert Van Marwijck hoog. De uitstekende mogelijkheden werden vakkundig de nek omgewrongen door zijn spitsen. Duisburg daarentegen kreeg één goede kans en hield zo een puntje thuis.

Halil Altintop is zowat de Mbo Mpenza van de Bundesliga. Zijn huidige vormpeil beschrijft de baan van de Discovery: recht naar de maan. Halil is topschutter in Duitsland en zorgt voor de doelpunten bij Kaiserslautern. Altintop overtreft de stoutste verwachtingen, net zoals de tegenstander zaterdag FC Köln. Dat kon op de 3de speeldag zijn maximum echter niet behouden. Halil Altintop was daarvoor de dader: met 2 doelpunten verbande hij de Geißböcken van de eerste plaats in de rangschikking. Köln verloor met 3-2 van de rode garde, Kaiserslautern sluit bij Köln aan op de 5de plaats in het klassement.

In de overige wedstrijden speelde Hamburg 1-1 gelijk tegen Hannover, Bielefeld versloeg Mainz met 2-0. Frankfurt kwam weg van de laatste plaats dankzij een 1-0 overwinning tegen Nürnberg. Wolfsburg (zonder Peter van der Heyden) won van Bayer Leverkusen met 2-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties