Doelmannen in de schijnwerper

Dirk Pieters
| 0 reacties
Doelmannen in de schijnwerper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend stonden de doelmannen opnieuw in de schijnwerper. Sommige positief, anderen eerder negatief. Even overlopen welke van hen afgelopen weekend het nieuws haalden.
 
Tomislav Butina was opnieuw de “held” van Club Brugge. De doelman van de landskampioen stopte vorige week in de Champions League twee penalty’s en kon er tegen Lierse opnieuw één stoppen. Butina zorgde ervoor dat Club Brugge dan toch nog een punt kon meepakken vanuit Lier.
Andere mensen vonden het dan weer niet fair dat Butina tussen de palen mocht blijven staan. Butina zelf maakte de penaltyfout, en had volgens Lierse-trainer Paul Put rood moeten krijgen.
 
Frédéric Herpoel blijft bij zijn beslissing. De doelman van AA Gent wil niet meer spelen onder de nationale ploeg. Herpoel vond de woorden van bondscoach Aimé Anthuenis niet kunnen – “ We komen in de problemen als Proto zou uitvallen.” – Herpoel vindt zichzelf en de andere keepers hierdoor tekort gedaan. “Leuk voor de volgende stand-in”, aldus Herpoel.
 
Jan Moons daarentegen hoefde niet te twijfelen. Moons twijfelde geen seconde toen hij werd opgeroepen voor de nationale ploeg. “Stel je voor dat we het WK halen, dat wil ik voor geen geld van de wereld missen”, zei Moons. Jan Moons snapt de beslissing niet goed van Herpoel, maar grijpt gewoon zelf de kans om voor de Rode Duivels te spelen.
 
De doelman van Genk kwam ook iets minder positief in het nieuws. Moons slikte drie doelpunten in de wedstrijd tegen Anderlecht.
Bij het eerste doelpunt kwam de keeper uit zijn doel, maar Mbo Mpenza was sneller op de bal en lobde de bal enig mooi over Moons.
Een botsing tussen Jan Moons en Laurent Delorge lag aan de basis van het tweede doelpunt. De Genk-doelman kreeg een kniestoot onder de ribben en ging voor dood liggen. Anderlecht speelde verder en maakte er 0-2 van.
Het derde doelpunt lag vooral aan de verdeding van Genk. Mpenza kon makkelijk zijn derde doelpunt scoren na slecht verdedigen van Mikulic en Matoukou.
 
De grootste pechvogel van dit weekend was Silvio Proto. Ook de Anderlechtse doelwachter kreeg drie doelpunten binnen. Proto had zich zijn eerste competitiewedstrijd waarschijnlijk wel anders voorgesteld.
Bij het eerste doelpunt bleef Proto, na een corner van Misrad Beslija, op zijn lijn plakken en kon Gonzague Vandooren makkelijk scoren met het hoofd.
Bij het tweede doelpunt zette Proto zich slecht af en kon enkel maar een slap handje tegen het afstandschot van Hans Cornelis zetten.
Bij het derde doelpunt ging Proto helemaal de mist in. Proto wilde niet opnieuw dezelfde fout maken en kwam uit op een corner van Beslija. Toen merkte hij dat hij tekort ging komen, en bleef staan. Mikulic kon simpel binnenkoppen aan de tweede paal.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties