Analyse Marseille kan maar niet winnen

Ruben Claesen
Marseille kan maar niet winnen

Niets nieuws onder de zon. Zo mogen we het toch al noemen, de klasse die van Lyon uitgaat. Achtervolgers falen,  Lyon wint. Van al de concurrenten is Marseille er nog het slechtst aan toe.

In Auxerre kwam de eerste wens van Lyon-coach Houiller uit, namelijk vroeg scoren. In de zesde minuut was het al prijs, toen Diarra de netten vond. Ook de tweede wens van Houiller, voor de rust scoren, kwam uit. Even voor de koffie zorgde Juninho, die z'n contract onlangs met 3 jaar verlengde, voor de eindcijfers. Ook onze landgenoot Luigi Pieroni, weer ingevallen bij Auxerre, kon daar niets aan veranderen.

Lens kon aansluiten bij het peleton achter leider Lyon. In een matige wedstrijd ging het een punt halen in Monaco, beide ploegen kwamen niet tot scoren. Aruna Dindane werd twintig minuten na rust vervangen.

Ook in Strasbourg bleef de brilscore op het bord. Bordeaux wou wel, maar kon niet, een scoreloos gelijkspel tot gevolg.

PSG ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Nice. Pauleta bracht de Parijzenaars anders vroeg op voorsprong, het mocht niet baten. twintig minuten voor tijd besloot ex-Bruggeling David Rozehnal in eigen doel, en in blessuretijd zorgde Bagayoko voor de 1-2. Roberto Bisconti speelde de volle negentig minuten.

De verrassing tot dusver blijft Le Mans. Het won thuis met 1-0 van Troyes, na een doelpunt van Frédéric Thomas. Romaric (ex-Beveren) werd een kwartier voor tijd vervangen.

De opvallendste uitslag van de speeldag kwam uit Nancy, dat Rennes verpulverde met 6-0. Kroupi (3), Rochat (Own), Diakathe en Puygrenier zorgden voor de goals.

Nog een verrassing is dat Marseille niet meer kan winnen. In het Stade Vélodrome kwam Marseille op het uur op voorsprong, Gimenez was de maker van de openingstreffer. Twee minuten duurde de wedstrijd te lang voor Marseile, Saïfi maakte er 1-1 van. Andres Mendoza viel tien minuten voor tijd in.

Lille - Toulouse, Nantes - Metz en Saint-Etienne - Sochaux bleven steken op 0-0, in totaal dus vijf matchen zonder doelpunt.