Analyse Eendracht Aalter met doelpuntenfestival

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eendracht Aalter met  doelpuntenfestival
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede speeldag in Vierde A viel vooral de kanonnade op die E. Aalter opvoerde tegen het machteloze Gistel. Anderzijds scoorden VG Oostende, Evergem Center en WS Lauwe hun eerste driepunter. URS Centre won nipt van Diksmuide en SV Oudenaarde won het stadsderby tegen WIK Eine. Het leidde er toe dat slechts Centre en Oudenaarde, het nieuwe leidersduo, steeds het maximum bezitten. Gent-Zeehaven, met rust, kan dat volgende week ook bewerkstelligen.
 
Op Aalter werd het meer dan duidelijk dat bezoeker Gistel het aartsmoeilijk zal hebben om zich te handhaven in Vierde A. Eigenlijk een ,,te’’ voorbarige prognose maar zoals de West-Vlamingen bij Aalter voor de dag kwamen mag ernstig getwijfeld worden of het nog anders kan.
 
De hele partij bleek Gistel immers geen partij voor een ontketend Aalter dat bij rust zo goed als op rozen zat met doelpunten via De Meyer en Wesley De Ridder (2). Na de hervatting zou uitblinker De Riddder nog eens scoren terwijl Verheyen en Varache het half dozijn volmaakten.
 
WS Lauwe nam bij Oostnieuwkerke vrij snel het initiatief al duurde het toch tot een tiental minuten voor rust eer Ujkani de bezoekers op voorsprong tilde. Na de hervatting verkeek thuisdoelman Six zich op de gladde bal na een vrijschop waarna een attente Ruelens dit koeltjes afwerkte naar de verdubbeling. Het was slechts één minuut voor affluiten dat Bettens een te late aansluitingstreffer scoorde.
 
Ook VG Oostende veegde de nederlaag van vorige week weg met een verdiende zege tegen Rumbeke. De bezoekers boden weliswaar fors verweer maar konden hun steriliteit niet verbergen. De kustploeg kwam na het kwartier op voorsprong via D’Hulster. Nadien bleef Oostende de gevaarlijkste ploeg maar vertikte het de kansen af te werken. Het bleef wachten tot 2 minuten voor tijd wanneer de ingekomen Boey met een tweede doelpunt de kustploeg winstzekerheid verschafte.
 
Bij Winkel zorgde een herboren Evergem voor een knappe start want na 20 minuten scoorde De Croock de bezoekende openingstreffer. Een vroege achterstand die Winkel acht minuten later wegveegde met de gelijkmaker via Vander Stricht. In de tweede helft bleef het spannend hoewel de Evergemse verdubbeling via Dewispelaere een domper betekende voor de thuisploeg. De spanning bleef iedereen in de ban houden. Tot in de toegevoegde tijd Frenja het Winkelse lot met een derde treffer bezegelde.
 
Wevelgem City kwam tegen Zottegem niet verder dan een puntendeling. Nochtans zorgde de thuisploeg tweemaal voor een voorsprong in de eerste helft. Eerst opende Callewaert voor Wevelgem hoewel 10 minuten later Moreels de bezoekers op gelijke hoogte tilde. Nog voor rust verdubbelde de thuisploeg via Donche. Na de herneming opteerde Wevelgem voor countervoetbal. Dat zou hen ergens zuur opbreken want men  dacht de buit reeds binnen. Even voor het eindsignaal ,,pakte’’ verdediger Baes een bezoekende aanvaller in de ,,16’’ . Die ultieme kans liet Spitaels vanop de stip niet liggen om Zottegem alsnog een punt te bezorgen.
 
In een matige tot zwakke wedstrijd kon SK Lovendegem geen afstand nemen van Peruwelz aan zijn eerste competitiewedstrijd toe. De thuisploeg trachtte druk te zetten op de Henegouwse verdediging waarin doelman Brion echter niet te passeren was. Eén keer kwamen de bezoekers dicht tegen een doelpunt na een lob die naast zoefde via Rosier. Voor de thuisploeg het eerste punt na twee wedstrijden.
 
Zonder opvallend te presteren wist URS Centre de volle buit thuis te houden tegen een taai Diskmuide. Het enige doelpunt van de partij scoorde Masson op het kwartier. Op slag van rust moest de thuisploeg evenwel met 10 man verder na de uitsluiting van Ciani (tweemaal geel). Desondanks konden de bezoekers daar geen baat uit halen.
 
In het Oudenaardse stadsderby bleef SV Oudenaarde de betere en winnende ploeg tegen WIK Eine. Het is trouwens van 1994 geleden dat de thuisploeg nog een stadsderby won. Eigenlijk was Eine geen partij voor Oudenaarde dat aanvankelijk op een strenge ref en een steengoede doelman Steven Balcaen stootte.
 
Markant: dit duel begon drie kwartier later dan voorzien omwille van het noodweer die zaterdagavond Oudenaarde en ander contreien teisterde. Ondanks een moeilijk strook bleek het veld goed bespeelbaar. Resoluut nam de thuisploeg het heft in handen terwijl slechts halfweg bezoeker Van De Sompel, op aangeven van Jacob, de enige kans miste. Na de hervatting bleef Oudenaarde de toon aangeven maar kreeg doelman Balcaen niet van de kook.
 
Vooral Mahieu bleek de kwelduivel voor de ,,bezoekers’’ hoewel het Feys was die een vrijschop ,,meesterlijk’’ intrapte. Nadien behoedde Balcaen zijn ploeg van hogere cijfers al had hij in de slotminuut geen verhaal op de poging van een solerende ingevallen Christiaens.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties