Marcus Allbäck brengt FC Kopenhagen aan de leiding

viki meeuwis

Brøndby – SønderjyskE: 3-0

De Deense landskampioen nam het zaterdag op tegen neofiet SønderjyskE en maakte er brandhout van met twee doelpunten van de alomtegenwoordige Morten Skoubo en een penalty van Dan Anton Johansen. De thuisploeg zette direct druk op de bezoekers. Na amper vijf minuten gespeeld te hebben had Brøndby al drie corners versierd. Op het half uur maakte Skoubo het eerste doelpunt en vlak voor de rust stond het al 2-0. Skoubo met zijn tweede na een goeie pass van Johan Elmander. Na de pauze bleef Brøndby de offensieve strategie aanhouden. Na een fout van Mortensen op Skoubo kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen. Dan Anton Johansen zetten die om een een mooi doelpunt. Brøndby was gewoon te sterk voor SønderjyskE.

OB - FC Kopenhagen: 0-2

De Zweed Marcus Allbäck bezorgde FC Kopenhagen de zege waardoor FCK aan de leiding in de Superligaen gaat na acht wedstrijden met drie punten meer dan Brøndby en acht meer dan Viborg. OB begon sterk aan de wedstrijd en vooral Bergdølmo van FCK had het moeilijk als linksback en werd voortduren voor gek gezet door Martin Borre. Dat was vooral te danken aan het feit dat Bergdølmo weinig of geen steun van de rest van de ploeg kreeg. De trainer van Kopenhagen, Hans Backe, erkend het probleem en wisselde de Noor en Lars Jacobsen van plaats. Bergdølmo ging nu op rechts spelen en kwam daar beter uit de verf. De Noor legde mooi af voor Allbäck die zijn schot gestopt zag door keeper Onyszko.  Een kwartier in de tweede helft kon Allbäck een retourbal benutten om die terug richting doel OB te schieten en zo de 0-1 vast te leggen. Een goede vijf minuten later kon de Zweed profiteren van een goede kopbal van Gravgaard en legde daarmee de score vast, 0-2.

Esbjerg kende een slechte seizoensstart en die werd er niet beter op zondag. De ploeg van trainer Pedersen verloor zondag op eigen veld met 1-0 van AGF en staat daarmee laatste.
AC Horsens moest uitspelen bij Silkeborg en won die partij verrassend. In de tweede helft kon Berishas scoren en verzekerde zo de overwinning voor zijn ploeg. Het is de eerste overwinning van Horsens dit seizoen. Horsens kom nu op gelijke hoogte met AaB dat 1-1 gelijkspeelde tegen FC Nordsjælland.