Duitsland onderuit

Ruben Verhaeghe

Duitsland heeft de vriendschappelijke partij tegen Turkije met 1-0 verloren. Er is dus nog werk aan de winkel voor bondscoach Klinsmann.

Oliver Kahn startte als aanvoerder van de Duitse Mannschaft omdat Michael Ballack ziek forfait moest geven. Duitsland kwam een paar keer goed weg toen Owomoyela een bal te kort terugspeelde naar Kahn en Tümer profiteerde van balverlies van Sinkiewicz, maar niet kon scoren. De eerste doelpoging voor Duitsland kwam er na een pas van Borowski naar Schweinsteiger, maar die besloot naast.

In de 24ste minuut was het dan toch raak voor Turkije. Tümer sneed vanop links naar binnen en schoot tegen de rechterdoelpaal, Altintop scoorde de rebound en bezorgde Turkije een 1-0 voorsprong. De Duitsers konden niet overtuigen en pas zeven minuten voor het einde van de eerste helft volgde een tweede mooie actie: Owomoyela speelde Kuranyi aan, die meteen aflegde voor Borowski, maar zijn schot werd afgeblokt door Alpay. Bij de rust leidde Turkije met 1-0.

In de tweede helft speelde Duitsland beter en dat vertaalde zich in enkele fraaie doelkansen, maar niemand kon afwerken. De 17-jarige Sahin van Dortmund maakte vier minuten voor affluiten zijn debuut in het nationale elftal van Turkije. Het werd een droomdebuut, want hij scoorde zelfs nog de 2-0. In de slotminuten wist Neuville nog te milderen tot 2-1, maar daar bleef het wel bij.