Gallas wil weg bij Chelsea

Ruben Verhaeghe
| 0 reacties
Gallas wil weg bij Chelsea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse international en verdediger William Gallas overweegt om op het einde van dit seizoen Chelsea te verlaten. 

"Ik heb nog zes maanden om een definitieve beslissing te nemen. Ik ben ondertussen al 28 en misschien is het tijd om naar een andere ploeg uit te kijken. Ik speel al sinds 2001 voor Chelsea en ik heb hier mooie tijden beleefd, maar ik heb nood aan een nieuwe uitdaging", verklaarde Gallas aan News of the World.  "Ik wil zeker nog vijf of zes jaar voetballen", aldus nog de Fransman.

Cheslea betaalde in 2001 6,2 miljoen pond voor de Franse verdediger die toen van Marseille overkwam. Gallas ligt nog tot 2007 onder contract bij de Londense club, maar wil nu al een nieuwe wending aan zijn carrière geven. Hij zei in hetzelfde interview met News of the World dat er nog heel wat meer ploegen dan Chelsea zijn waarvoor hij zou willen spelen. "Een Franse ploegmaat zei me ooit dat wanneer je het shirt van AC Milan mag dragen, je een geslaagde profcarrière achter de rug hebt. Dat doet een mens toch eens nadenken", zei de international.

Vorig seizoen speelde Gallas meestal als linksback, maar dit seizoen speelde hij terug op zijn favoriete plaats in het elftal, namelijk als centrale verdediger. Vorig weekend echter speelde hij als rechtsback tegen Liverpool. Gallas voelt zich niet echt goed meer bij de Londense club en één van zijn argumenten voor een eventueel vertek is dat hij het niet eerlijk vindt dat hij minder verdient dan sommige van zijn ploegmaats. "Ik ken mijn sterkte, mijn kwaliteiten en mijn waarde voor een team", voegde hij eraan toe.

"We hebben al heel wat successen geboekt met de ploeg en ik weet wat ik waard ben voor Chelsea. Trainer Mourinho weet dat hij altijd op me kan rekenen, maar ik wil een nieuwe wending aan mijn profbestaan geven", stelde Gallas.

Chelsea wil dit seizoen zowel de Premiership als de Champions League winnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties