Sinaai Girls - D. Zultse VV 0 - 3

Sinaai Girls - D. Zultse VV   0 - 3

Ondanks twee wissels bij de doelvrouwen sloeg een sterk D. Zultse VV zijn slag…

Deze wedstrijd kondigde zich heel moeilijk aan voor de dames van Zultse, want de moraal stond op een laag peil. Het gevolg van de voorbije nederlagen en ook omdat trainer Koen Descheemaecker voor deze partij zijn ganse verdediging diende te herschikken wegens een varia aan omstandigheden. Hij kon dan ook geen beroep op Femke Segers, Lisa Grymmonprez, Emily Vanardois, Celine De Weerdt en doelvrouw-doublure Evy Ameye.

Eerste helft : Sinaai zette meteen druk met kansen voor Fenne Van Roosbroeck en Sofie Piessen, maar beide knalden  over doel. Ondertussen was ook bezoekende doelvrouw Evelyne Libbrecht, na een hardhandig duel, gekwetst moeten vervangen worden door de jonge Melissa Heyse. Het debuut meteen voor de jonge keepster in eerste klasse.

Halfweg deze periode bleef een moedig Zultse, waarbij eindelijk strijdlust en teamspirit aan de oppervlakte kwamen, bestendig dreigen hoewel Martine De Witte in de armen besloot van de Wase doelvrouw Ellen Van Trier.

Op het halfuur bereikte Sofie Lefebvre een alerte Debbie Van Maele, deze kapte zich mooi vrij maar besloot over het doel. Op het moment dat Zultse meer in de wedstrijd kwam werd ook doublure Melissa Heyse (nochtans goed bezig) hardhandig onbestraft aangepakt. Resultaat: een blessure die leidde naar haar vervanging door veldspeelster Martine De Witte (ex-Sinaai). Rust: 0-0

Tweede helft : Het was duidelijk dat een geprikkeld Zultse onmiddellijk het heft in handen wilde nemen. Een voorzet van Fien Decabooter dwarrelde over doelvrouw Van Trier in de verste hoek: 0-1. Halfweg deze tweede helft onderschepte een attente Mandy Roels een aanval van Sinaai, stak door naar Decabooter. Deze zette voor en Davina Callens knalde onder de armen van thuisdoelvrouw Van Trier in doel: 0-2.

In de slotfase knikte Fien Decabooter een zoveelste hoekschop aan de verste paal binnen: 0-3. Er waren nog kansen voor Decabooter, Vicky Tas (Sinaai) en Femke Debruyn. Telkens hadden de doelvrouwen het laatste woord.