Analyse Wie gaat naar het WK en wie niet?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wie gaat naar het WK en wie niet?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond wisten een hoop landen zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Voetbalkrant.com zet ze voor u allemaal op een rijtje.

We beginnen met het slechte nieuws: België wist zich gisterenavond niet te plaatsen voor het WK. Toch was het niet in gans Europa kommer en kwel. Nederland bijvoorbeeld wist zich te plaatsen ten koste van Tsjechië. De overwinning van Nederland zorgde er meteen voor dat ook Engeland, Polen en Kroatië naar het WK mogen. Bij de Kroaten vinden we met Tomislav Butina, Bosko Balaban en Ivan Leko drie Brugse landgenoten terug. Ook Polen heeft een voor ons gekende naam, namelijk Michal Zewlakow.

Ook Italië en Portugal kwalificeerden zich voor het WK. Italië deed dat ten koste van het Slovenië van Nastja Ceh. Door de winst van de Italianen plaatste Noorwegen zich voor de play-offs. Portugal won nipt van Liechtenstein en veroordeelde zo eerste achtervolgers Slowakije en Rusland tot een bittere strijd om een barrageticket.
Uiteraard mag ook Duitsland als gastland naar het wereldkampioenschap, net als Oekraïne, dat zich eerder al plaatste.

Ook in andere werelddelen werd er gevierd. In Noord-Amerika, waar de Verenigde Staten en Mexico zich al eerder plaatsten, boekte Costa Rica haar ticket voor het WK. Lilliputter Trinidad en Tobago, waar Leo Beenhakker bondscoach is, heeft de beste papieren voor het halen van de play-offs. Bij de Verenigde Staten vinden we trouwens Standard-verdediger Oguchi Onyewu terug.

Iets meer naar het zuiden wisten Ecuador en Paraguay zich te kwalificeren. Eerder deden favorieten Argentinië en Brazilië hetzelfde. Uruguay, Colombia en Chili strijden om het barrageticket, dat recht geeft op een wedstrijd tegen Australië.

De Aziatische deelnemers waren al langer bekend. Japan, Zuid-Korea en Saudi-Arabië wisten zich logischerwijze te kwalificeren. Ook Iran mag nog eens meedoen aan het WK.

In Afrika tenslotte, werden gisteren alle vijf de tickets uitgedeeld. Ghana, Ivoorkust, Angola en Togo debuteren straks op het wereldkampioenschap. Tunesië is de enige min of meer vertrouwde naam. Zuid-Afrika, organisator in 2010, en Senegal, Nigeria en Kameroen, nooit verlegen voor een stunt op het WK, blijven thuis.
Ook bij Ivoorkust heel wat (ex)-Belgen: Aruna Dindane, Copa, Didier Zokora en Gilles Yapi Yapo, om er maar enkelen te noemen.

Komende woensdag staan de resterende WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Of Servië en Montenegro, Spanje, Zwitserland, Frankrijk of Tsjechië zich straks ook plaatsen, komt u uiteraard opnieuw bij voetbalkrant.com te weten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties