Brugse reserven gelijk tegen Westerlo

Thomas Dubois

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Net als de A-ploeg zijn de invallers van Club Brugge minder op dreef. De invallers, die vorig jaar nog kampioen speelden, verloren vrijdagavond op Westerlo alweer twee punten. Club kwam 2-0 achter, maar de troepen van Luc Sanders konden nog terugkomen tot 2-2 na twee doelpunten van de Braziliaan Ernandes. Voor Westerlo scoorde testspeler Younes Bellakhdar twee keer.

Club Brugge kwam na tien minuten op achterstand. Een hoekschop van Westerlo werd ontzet in de voeten van de testspeler Bellakhdar en die trapte de bal van buiten de zestien in doel. De eerste helft was evenwichtig met kansen aan beide kanten, maar niemand die nog kon scoren. Na de rust een ander blauw-zwart, de wederoptredende Gvozdenovic werd vervangen door Buysse en Gheysen door De Bock.

Club was in de tweede helft de betere ploeg, maar het was Westerlo dat op de tegenaanval de 2-0 kon scoren. Bellakhdar sneed vanop rechts naar binnen en knalde de bal overhoeks voorbij doelman Kenneth Vonck. Maar Club vocht terug en Ernandes, de Braziliaanse linkspoot, verschalkte op aangeven van Lutun de Westelse goalie. De gelijkmaker kwam knullig tot stand. De thuisdoelman werkte een vrije trap van Vermeulen in de voeten van Ernandes, die voor de verdiende 2-2 zorgde.

Voor de Brugse invallers was dit het eerste gelijkspel van de competitie. Net als de A-ploeg slaagden de invallers er nog maar één keer in een uitwedstrijd te winnen. Dinsdag nemen de beloften het op tegen de Belgische nationale ploeg voor –18-jarigen en vrijdag volgt dan thuis de reservenwedstrijd Club Brugge – Anderlecht. [AN]