Saint-Etienne laat kans liggen

In de eerste wedstrijd van de elfde speeldag floot scheidsrechter Duhamel de wedstrijd tussen Nantes en Saint-Etienne in goede banen.

De wedstrijd was nog maar net gestart of de thuisploeg kon al een feestje bouwen.  Na drie minuten lanceerde Diallo, na een corner van Saint-Etienne, Keserü in de diepte.  Die laatste kwam alleen voor doelman Janot en liet de kans niet liggen: 1-0 op basis van een perfect uitgevoerde tegenaanval.  Maar na 10 minuten kwam er al een domper op de vreugde.  Opnieuw zorgde een cornerfase voor opschudding.  Hellebuyck (Saint-Etienne) krulde zijn hoekschop op het hoofd van verdediger Savinaud (Nantes), die toeschouwer en doelman verrastte door in eigen doel te koppen: 1-1.

Na de openingsfase werd het een evenwichtige wedstrijd met goed heen-en-weer voetbal.  Kort na het kwartier kreeg Guillon de kans om opnieuw op voorsprong te komen.  Na een corner kreeg hij, vrijstaand aan de tweede paal, de bal aan de voet, maar Janot wist in corner te werken.  In de 22ste minuut ging Nantes-speler Mhadhbi neer in de zestien, maar scheidsrechter Duhamel liet doorspelen.  Net na het halfuur kregen beide ploegen nog één grote kans om uit te lopen, maar zowel Diallo (Nantes) als Mazure (Saint-Etienne) konden de bal niet voorbij de doelman krijgen.  Net voor rust kreeg doelpuntenmaker Keserü dé mogelijkheid om de score te verdubbelen voor de thuisploeg.  Opnieuw kwam de Nantes-speler alleen voor Janot, maar hij miste zijn schot dit keer volledig en weg kans.

Na de rust viel er nog amper iets te beleven.  Het was wachten tot in de zestigste minuut voor wat opwinding.  Twee kansen voor de bezoekers via Perrin en Hellebuyck, maar beide spelers stuiten op een uitstekende doelman Landreau.  Een wedstrijd in evenwicht en het werd duidelijk dat beide ploegen genoegen namen met het gelijke spel.  In de laatste vijf minuten was het de thuisploeg die nog het dichtsbij de overwinning kwam nadat een schot van Sablé maar centimeters naast de kooi van doelman Janot scheerde.

Nantes maakt komaf met drie nederlagen op rij en Saint-Etienne mist zijn kans om dichter bij de top drie te komen.