Vanavond zware burenstrijd in Limburg

J. S.
| 0 reacties
Vanavond zware burenstrijd in Limburg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Derde Klasse B inmiddels de zevende speeldag op het programma. Er staan een paar heel interessante wedstrijden op het programma. Zo gaat de vierde in de stand KSK Tongeren op bezoek bij het nummer vijf Kermt-Hasselt. De derde in de stand Olympic Charleroi staat eveneens voor een zware opdracht, de Walen gaan op bezoek bij koploper Franc Borains.
 
In Hasselt staat de derby tussen Kermt-Hasselt en KSK Tongeren op het programma. Beide ploegen begonnen degelijk aan het seizoen en staan op een gedeelde vierde plaats. De thuisploeg viel de laatste weken wel wat terug, nadat het seizoen begonnen werd met twee stunten tegen Sprimont en Olympic Charleroi. Vorige week wisten de hoofdstedelingen echter opnieuw te winnen, na drie wedstrijden zonder overwinning op rij, waardoor de kar misschien weer op het goede spoor zit.
 
Kermt-Hasselt kan opnieuw beroep doen op Op de Beeck, Mamoun en Junior. Ozcan is geschorst, Buckinx en Bijloos zijn twijfelachtig.
De bezoekers zitten met iets meer problemen, voor Verheyen, N. Rouvrois en Vanderelst komt de wedstrijd nog iets te vroeg, Vanbeuren is geschorst.
Indien beide ploegen nog van invloed willen zijn in de strijd voor de eerste periodetitel, moet er sowieso gewonnen worden.
 
De verrassende koploper Franc Borains ontvangt de derde in de stand Olympic Charleroi. De thuisploeg leed vorige week verrassend zijn eerste nederlaag van het seizoen op het veld van KESK Leopoldsburg. De bezoekers volgen op vier punten. Charleroi kwam de laatste twee wedstrijden niet verder dan een twee op zes en moet zich dus absoluut herpakken, indien het nog wil meestrijden voor het eerste periodeticket. Ook de thuisploeg moet winnen om de eerste plaats te behouden. Aangezien KVK Tienen niet voor een onoverkomelijke opdracht staat, is het waarschijnlijk dat de ploeg uit de suikerstad morgen de drie punten pakt. Hiervoor moet het wel voorbij hekkensluiter Walhain CG. Er zit wel een positieve lijn in de prestaties van de bezoekers, zo werd er reeds twee keer op rij niet meer verloren en werd vorige week Olympic Charleroi in bedwang gehouden door met 1-1 gelijk te spelen.
 
De andere wedstrijden zijn:
 
UR Namur – Couillet
 
Sprimont CS – KESK Leopoldsburg
 
CS Verviers – FC Doornik
 
Montegnée – Bocholt VV
 
Kelmis - Visé
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties