Clash in de Premier League

Kristof Blomme
| 0 reacties
Clash in de Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Engeland de clash tussen Manchester United en Chelsea op het programma. De thuisploeg is niet goed bezig en moet zich dringend herpakken. Ook Chelsea speelt niet denderend, maar het lijkt alsof hen niks kan gebeuren in de Premier League. Vorig seizoen won Chelsea nog met 1-3.
 
Manchester United is aan een ontgoochelend seizoen bezig. In de eigen competitie staan ze op een zevende plaats. De Mancunians tellen al een achterstand van dertien punten op leider Chelsea. Geen overwinning betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van de titelaspiraties. Ook in de Champions League loopt het niet van een leien dakje. Op het veld van debutant Lille werd met 1-0 verloren. De Engelsen zullen een tandje moeten bijsteken om hun groep te overleven. Villareal telt nu zes punten, United en Lille elk vijf punten en Benfica heeft er vier. Met nog een thuismatch tegen Villareal en een verplaatsing naar Benfica is nog niks beslist.
 
Door de slechte prestaties nam ook de irritatie toe bij de spelers. Zo kregen enkele spelers, na de zware 4-1 nederlaag bij Middlesbrough, een veeg uit de pan van aanvoerder Roy Keane. Vooral Rio Ferdinand, die net een nieuw contract tekende, moest het daarbij ontgelden. Aanvaller Van Nistelrooy had het dan weer over de moeilijkste periode die hij al kende bij Manchester. Om de crisis te stoppen wil manager Ferguson tijdens de winterstop een aantal spelers aantrekken. Ook daar had Keane kritiek op. Volgens hem zouden er beter een aantal spelers vertrekken.
 
In de aanloop naar het duel liet Ferguson zich nog eens kritisch uit over het beleid van Chelsea. Volgens hem koopt Chelsea enkel spelers die ook in de belangstelling staan van de andere Engelse topploegen, ook al hebben ze die spelers eigenlijk niet nodig. Voor Mourinho is hij opvallend mild. Volgens Ferguson is de Portugees best amusant. Hij noemt hem ‘het type waarmee je na de match een pint gaat pakken’.
 
Mourinho zelf, en dan komen we bij Chelsea, ziet het helemaal anders. Volgens hem kun je het niet redden door enkel geld in de club te pompen. Als voorbeelden neemt hij Real Madrid en Inter Milaan. Hij wil een stabiele ploeg opbouwen, waardoor niemand van de sterkhouders de ploeg mag verlaten. Daarnaast heeft hij naar eigen zeggen wel degelijk aandacht voor de jeugd.
 
Voor de Londenaars loopt het allemaal stukken beter dan bij United. In de Premier League werd in elf partijen al tien keer gewonnen. Enkel op het veld van Everton werd 1-1 gelijkgespeeld. In die wedstrijd werd een doelpunt van Chelsea nog onterecht afgekeurd. Ze hebben nu al 40 matchen na elkaar niet meer verloren in de Premier League, een onvoorstelbaar aantal. In de bekercompetities loopt het iets minder vlot. In de League Cup moesten ze meteen de duimen leggen tegen Charlton. Ze werden geklopt na het nemen van strafschoppen. In de Champions League tellen de Blues voorlopig zeven punten. De laatste wedstrijd werd op het veld van Betis verloren met 1-0. Hierdoor komt Betis op zes punten en moeten de troepen van Mourinho nog serieus uit hun doppen kijken, nog een misstap kan dodelijk zijn.
 
Bij Manchester keert Paul Scholes terug na schorsing. Toch moeten ze nog heel wat spelers missen met blessures. Zo zullen Keane, Heinze, Fortune, Neville, Giggs en Saha niet van de partij zijn.
 
De bezoekers zullen het waarschijnlijk moeten doen zonder Arjen Robben, die sukkelt met een spierblessure. Hernan Crespo is nog twijfelachtig. Glenn Johnson is wel zeker out bij Chelsea. Asier Del Horno komt terug. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties