Analyse De ronkende revanche

Wim Pauwels
| 0 reacties
De ronkende revanche
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ronkende revanche
 
Analyse Jupiler League
 
Nee, geen nieuwe Suske en Wiske-strip.  Wel de keiharde analyse van afgelopen voetbalweekend.  Enkele dagen geleden nog de hemel, vanmiddag plots met beide voetjes weer netjes op de grond.  Club Brugge is herstellende, maar nog niet genezen.  In de eigen achtertuin werd het geklopt door een op revanchegevoelens terend Zulte-Waregem.  Van revanche gesproken.  Ook Standard en Anderlecht pakten de volle buit.  En Germinal Beerschot en Genk mogen weer onder de mensen komen.
 
Het wederoptreden van Rune Lange bij Club Brugge zal het enige lichtpuntje blijven van het bezoek aan de buren uit Zulte-Waregem.  De seizoensrevelatie staat op Europese koers.  In het Regenboogstadion hebben ze ongetwijfeld de kaders van AC Milan al opnieuw opgeblonken.
 
Standard blijft nog steeds leider.  Autoritair is bijna het codewoord.  Mét kapitein Sergio Conceiçao en invaller Moreira lukte het plots wel weer.  Westerlo speelde – onder indruk van een kolkend Sclessin? – niet zijn beste partij van het seizoen.
 
Anthony Vandenborre wordt meer en meer een voetbalster.  Als middenvelder kwamen zijn kwaliteiten – snel, bikkelhard en beresterk – nog beter uit de verf.  Zelfs scoren lukte.  Charleroi speelde verdienstelijk, maar kwam tekort.
 
Vrijdagavond legde Lokeren al de basis voor een nieuwe reeks als ‘ploeg van Oost-Vlaaderen’.  Op zijn minst tot de terugronde zijn ze op Daknam trotse bezitter van die titel.  De enige Oost-Vlaming die scoorde vrijdag, is echter Gentenaar: Sandy is terug!
 
De donderpreek van Jos ‘nu ben ik echt heel boos’ Vaessen heeft zijn vruchten afgeworpen.  Kevin Vandenbergh en Orlando Engelaar triomfeerden.  Roeselare zag sterretjes.  Nog niet uitgefeest wellicht van vorige week.
 
Germinal Beerschot staat er ook opnieuw.  Of liever, Tosin Dosumnu staat er opnieuw.  De Antwerpse Afrikaan maakte gehaktballetjes in tomatensaus van de elf Lierenaars op het veld.  Eric Van Meir heeft ongetwijfeld al mooier avonden beleefd.  Volgende week revanche, Eric?
 
Niks revanchegevoelens bij Gilbert Bodart.  Onder impuls van de voormalige Standard-goalie is La Louvière aan een sterke reeks bezig.  Ook met de Ivoriaanse balkunstenaars kon Bodart overweg.  Tactisch indrukwekkender dan de broertjes Ferrera.
 
Als Cercle Brugge volgende week nog eens wint, komen ze vooraan in de analyse.  Beloofd!  Groenzwart is aan een ijzersterke reeks bezig en won nu ook tegen Sint-Truiden. Moeskroen en Fc Brussels deelden de punten.
 
Revanchegevoelens lonen blijkbaar.  Een sterke teamgeest en één uitblinker volstaan meestal voor een goede afloop van de revanche.  Of een – overdreven – boze voorzitter...
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties