Tioté: "Ben al over penaltymisser"

Tioté: "Ben al over penaltymisser"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Sinds enkele weken kennen ook de minder fanatieke Anderlecht-supporters middenvelder Cheikh Tioté. De Ivoriaan speelde in de bekerpartij tegen Geel heel sterk, maar miste uiteindelijk wel de beslissende penalty. Wat een prachtige avond had moeten worden, eindigde in een klein drama. Enkele weken na de bekeruitschakeling praat Tioté in Het Nieuwsblad over die fatale misser en zijn toekomst. Die toekomst zou wel eens heel snel kunnen komen, want mogelijk krijgt hij dinsdagavond al zijn kans in de Champions League – wedstrijd tegen Real Betis.

“Na die penalty kreeg ik veel steun van de medemaats”, vertelt Tioté. “Kompany bracht me na die wedstrijd zelfs persoonlijk naar huis. Vincent vertelde me om even geen interviews te geven, maar eigenlijk raakte ik snel over het mentale dipje heen. Die bekerpartij zette ondanks de uitschuiver mijn carrière op de rails en iedereen kent me nu. God besliste gewoon dat die strafschop niet tegen de touwen zou gaan. Net zoals Hij ook zal beslissen of ik tegen Betis speel.”

“Spelen op Betis zou pas het einde zijn, want in mijn thuisland kan de Champions League gevolgd worden. Maar de coach beslist en daar zal ik nooit heisa over maken. Ik word wel eens vergeleken met Musonda, maar ondanks mijn respect voor Charly wil ik een eigen naam opbouwen in het voetbalwereldje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties