Ook Sacchi verdwijnt bij Real

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook Sacchi verdwijnt bij Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Italiaan Arrigo Sacchi verdwijnt straks ook bij Real Madrid. Hij is momenteel bezig aan zijn laatste weken als technisch directeur bij de Madrilenen. Hij werkt er nog tot het einde van december en stapt op om niet nader verklaarde persoonlijke redenen.

Sacchi zou al twee weken voor de met 3-0-verloren partij thuis tegen FC Barcelona zijn beslissing om er mee op te houden kenbaar gemaakt hebben aan het bestuur van Real. Het nieuws werd gisteren na het ontslag van Vanderlei Luxemburgo bekendgemaakt.

Op 21 december 2004 trad Sacchi in dienst van 'De Koninklijke' met als opdracht de club te professionaliseren. Sacchi maakte zich hard voor de komst van Luxemburgo, in wie hij erg sterk geloofde. De Italiaan kocht zes spelers voor een gezamenlijk bedrag van om en bij de negentig miljoen euro, maar geen van deze spelers kon eigenlijk al echt imponeren.

Het is niet de eerste keer dat Sacchi een contract voortijdig opzegt. Tijdens het seizoen 1998-1999 stopte hij als trainer bij Atlético Madrid na drie opeenvolgende nederlagen. Sacchi zei toen uitgeput te zijn, maar de voetbalmicrobe bleef blijkbaar bijten. In 2001 ging hij aan de slag bij AC Parma, maar bleef er maar een maand. Toen bleek Sacchi overspannen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties