Spanning troef in groep D

Thomas Dubois
| 0 reacties
Spanning troef in groep D
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won dinsdagavond al in de Champions League. Positief voor het Belgisch voetbal en zijn coëfficiënt. Hopelijk doet Club Brugge er woensdag een schepje bovenop. Milan en PSV kwalificeerden zich voor de volgende ronde en ook Rangers zit bij de beste zestien. Woensdagavond zijn er nog drie tickets te verdelen voor de volgende ronde, vooral in groep D wordt het heel spannend.
 
Groep A:

In groep A zijn de belangrijkste prijzen verdeeld. Bayern München en Juventus Turijn gaan door naar de volgende ronde, Club Brugge speelt na de winter in de Uefa-beker en Rapid Wenen blijft vooralsnog puntenloos laatste. Enkel de groepswinnaar moet nog bepaald worden. Net in die strijd kan Club Brugge wel eens scherprechter spelen. Juventus en Bayern hebben beiden twaalf punten. Bayern is voorlopig echter groepswinnaar dankzij een beter doelsaldo. Club Brugge ontvangt woensdagavond in een ongetwijfeld kolkend Jan Breydel Bayern. Bij Club hoopt men stiekem op een stunt om de Champions League eervol vaarwel te zeggen. De heenwedstrijd in de Allianz Arena werd nipt gewonnen door Bayern met 1-0.
 
Rapid Wenen krijgt thuis de laatste kans op puntengewin. Dat is echter geen sinecure tegen Juventus, dat doelpunten moet scoren om groepswinnaar te worden. Thuis won Juventus met 3-0 van Rapid Wenen.
 
Groep B:

Met Arsenal – Ajax staat er woensdagavond nog een heuse topper op het programma in groep B. Een topper zonder belang want beide ploegen zijn reeds zeker van kwalificatie. Meer nog, Arsenal is tot nu toe de enige ploeg die nog geen punten verloor. Ajax telt tien punten. Het duel in Amsterdam eindigde op 1-2.
 
In het duel tussen het Zwitserse FC Thun en Sparta Praag is er wel nog enig belang. FC Thun heeft in Tsjechië genoeg aan een punt om zich te kwalificeren voor de Uefa-beker. Praag moet winnen om zich te kwalificeren. FC Thun won de heenwedstrijd met 1-0.
 
Groep C:

Barcelona is oppermachtig in groep C en plaatste zich dan ook al vlug voor de volgende ronde. Meer spanning is er in de strijd om de tweede plaats, Udinese ligt daar in pole-position met zeven punten. Panathinaikos en Werder Bremen hebben vier punten. Udinese speelt thuis tegen Barcelona. Speelt Udinese gelijk, dan is het sowieso geplaatst voor de volgende ronde.  Verliest het, dan moet het hopen dat Panathinaikos niet verliest van Werder Bremen want dan is Werder geplaatst dankzij een beter resultaat in de onderlinge duels. Udinese verloor in de heenwedstrijd met 4-1 van Barcelona.
 
Speelt Werder Bremen gelijk tegen Panathinaikos, dan is het Europees uitgeschakeld want het verloor eerder in Griekenland. Panathinaikos kan zich niet meer kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League omdat het minder presteerde in de onderlinge duels tegen Udinese.
 
Groep D:

In groep D is het ongemeen spannend. Twee tickets zijn er nog te verdelen en vier ploegen komen in aanmerking. Villarreal telt zeven punten, Manchester United en Lille delen de tweede plaats met zes punten en Benfica is laatste met vijf punten. Benfica krijgt Manchester United over de vloer, terwijl Villarreal thuis Lille ontvangt. Indien Villarreal niet verliest, is het zeker van de volgende ronde. Bij verlies moet het hopen op een gelijkspel in het andere duel. Dan kwalificeren de Spanjaarden zich dankzij een beter doelpuntensaldo.
 
Indien het duel tussen Benfica en Manchester United een winnaar kent, dan is die winnaar zeker van Champions League-voetbal na de winterstop. Bij een gelijkspel gaat Benfica door naar de Uefa-beker als Lille geen punt pakt in Spanje. Het meest logische zou zijn dat Villarreal en Manchester United zich kwalificeren voor de volgende ronde. Maar zeker in deze groep geldt de gulden regel dat in het voetbal alles kan. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties