Officieel: Vandereycken nieuwe bondscoach

Philippe Crols
| 0 reacties
Officieel: Vandereycken nieuwe bondscoach
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

In tegenstelling tot wat wel meerdere mensen dachten is René Vandereycken vandaag al benoemd als bondscoach. De Limburger volgt Aimé Anthuenis op.

Wat al een meer dan een tijdje in de lucht hing is dus vandaag ook officieel bevestigd. René Vanderecyken is aangesteld als de nieuwe bondscoach. De nieuwe bondscoach moet de Rode Duivels voor het eerst sinds het Wk van 2002 nog eens naar een groot tornooi loodsen. Dat moet dus het Ek van 2008 worden. De ex-coach van Racing Genk gaat vanaf 1 januari 2006 officieel aan het werk als Belgische bondscoach. Na het Ek van 2008 loopt zijn contract af. Hij volgt Aimé Anthuenis op. Die laatste heeft ondertussen al onderdak gevonden bij Lokeren zoals u weet. 

Hoeveel Vandereycken gaat verdienden als bondscoach is niet duidelijk. Wel staat zo goed als vast dat het meer zal zijn dan zijn voorganger Anthuenis. De Limburger was de topfavoriet om Anthuenis op te volgen, maar door zijn houding naar de buitenwereld toe was niet iedereen bij de Belgische bond aanvankelijk te vinden voor Vandereycken. Uiteindelijk zal een mix van factoren de doorslag hebben gegeven. Vandereyckens belangrijkste troef was allicht dat hij vorig jaar met beperkte middelen Europees voetbal wist te behalen met Racing Genk.

De 52-jarige Vandereycken heeft al ervaring met de Rode Duivels. Als speler haalde hij 50 caps. Zijn trainerscarriere begon in 1989 bij AA Gent. Daar sloot hij ook zijn spelerscarriere af. Na zijn trainersperiode bij Gent kwam hij via Standard en RWDM bij Anderlecht terecht. Na dat avontuur vertrok hij naar het Duitse Mainz. FC Twente in Nederland was de volgende club van de Limburger. Vorig seizoen was hij ten slotte nog succesvol bij Racing Genk. Hij behaalde Europees voetbal met de club, maar toch werd hij ontslagen omdat hij niet echt goed overeen kwam met voorzitter Jos Vaessen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties