Sacchi: "Bij Real beviel mijn werk me niet"

Sacchi: "Bij Real beviel mijn werk me niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arrigo Sacchi heeft donderdag uitleg gegeven over zijn vertrek bij Real Madrid. Hij vond dat zijn werk hem daar niet beviel en hij houdt er niet van om geld te verdienen voor iets dat hij maar gedeeltelijk kan doen.

Enkele weken geleden maakte Real bekend dat niet alleen de Braziliaanse trainer Vanderlei Luxemburgo moest vertrekken, maar dat ook technisch directeur Arrigo Sacchi het Estadio Santiago Bernabeu verlaat, maar een reden voor het vertrek van de Italiaan gaf het niet.

"De pers zei dat ik ontslagen was, of ik ging weg omdat Luxemburgo moest opstappen, of het ging niet goed met mij, of ik wilde weer in Italië coachen maar niets van dit alles is waar. In Italië noemden ze me een lafaard en zeiden ze dat ik ziek was", aldus Sacchi.

"Ik had de voorzitter in juni al laten weten dat ik weg wilde, maar ze vroegen me toen om toch te blijven. In oktober stelde ik hem opnieuw de vraag, en opnieuw vroegen ze te blijven maar dat weigerde ik. Ik mis mijn land, mijn familie en mijn huis", voegde Sacchi daar nog aan toe.

Sacchi trad bij Real in 2004 in dienst met als opdracht de club te professionaliseren. Sacchi maakte zich hard voor de komst van Luxemburgo in wie hij erg sterk geloofde. De Italiaan kocht zes spelers voor negentig miljoen euro, maar geen van de nieuwkomers kon al echt imponeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties