ZW-omroeper wordt niet vervolgd

Philippe Crols

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

De stadionomroeper van Zulte Waregem heeft dit seizoen al enkele malen de pers gehaald. Zo ook donderdag. De man kreeg namelijk te horen dat hij niet vervolgd wordt voor zijn daden na de wedstrijd Zulte Waregem - Standard.

Zondag 14 augustus 2005 omstreeks 19u45. Zulte Waregem is op weg naar een stunt tegen Standard, want het staat met nog een paar minuten te gaan 1-0 voor. In blessuretijd scoren Tchité en Garbini echter nog voor de Luikenaars en bezorgen zo Zulte Waregem alsnog de nederlaag. Volgens vele Zulte Waregem-supporters waren de Standard-doelpunten echter niet geldig. Dat vond ook de omroeper van de thuisploeg. De man besloot om acht minuten na het laatste fluitsignaal 'Ne welgemeende' van Flip Kowlier op te leggen.

De plaatselijke politie kon er echter niet om lachen en gaf de man een proces-verbaal. Hij had volgens de ordediensten de gemoederen weten te verhitten. Nu wordt hij echter vrijgesproken omdat hij dat deed op een moment dat de meeste mensen het stadion al hadden verlaten.