Celtic en Hearts winnen, Rangers niet

Philippe Crols

Ook in Schotland werd er op maandag gevoetbald. Leider Celtic en eerste achtervolger Hearts lieten geen punten liggen. De ploeg van Thomas Buffel, Glasgow Rangers, deed dat wel.

Celtic - Livingston  2-1

Staartploeg Livingston, met ex-Antwerp-speler Pinxten 90 minuten lang in de ploeg, leek lange tijd op weg naar een stunt in Celtic Park. Pas in de slotminuten moesten de bezoekers plooien. Maloney had Celtic net voor rust vanop de stip op voorsprong gebracht. Op het uur bracht Dalglisch de stand weer in evenwicht en Livingston was op weg naar een punt tot Nakamura drie minuten voor tijd die droom aan diggelen trapte. Celtic telt nu al zeven punten meer dan eerste achtervolger Hearts dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Livingston blijft onderaan verder spartelen.

Hearts - Falkirk  5-0

De tweede in de stand, Hearts, kreeg met Falkirk ook een ploeg uit de onderste regionen van de stand voorgeschoteld. De nummer twee had evenwel geen moeite met de bezoekers uit Falkirk. Na twintig minuten spelen opende Hartley de score. Vijf minuten later, na een rode kaart voor O'Donnell en de 2-0 van Skacel, was de match gespeeld. Voor rust maakte Elliot er ook nog 3-0 van. Pospisil en nog eens Elliot dikten de score in de tweede helft aan tot 5-0. Hearts blijft dus tweede, Falkirk tiende.

Dunfermline - Rangers   3-3

Dunfermline, de laatste in de stand, en Rangers, de nummer vier, maakten er een aangenaam kijkstuk van. Na een kwartier spelen bracht Tod de thuisploeg op voorsprong. Een minuut na de gelijkmaker van Lovenkrands (22') waren de Rangers alweer op achtervolgen aangewezen. Burchill had de rode lantaarn weer op voorsprong gebracht. Net na het uur maakte Lovenkrands voor de tweede maal gelijk. Dit keer deed hij dat vanop elf meter. Burke zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-3, maar de Rangers, met Thomas Buffel 90 minuten lang tussen de lijnen, moesten toch nog vrede nemen met een punt. Niet voor de eerste keer dit seizoen gebeurde dat in de absolute slotfase. Een strafschop van Young zorgde voor de puntendeling. Dunfermline blijft wel laatste, Rangers vierde. Buffel en co tellen al 18 punten minder dan rivaal Celtic.