Wigan wint, Sunderland pakt punt

Philippe Crols

Van de belangrijkste wedstrijden van de Premier League die op Boxing Day gespeeld werden kreeg u al een uitgebreid verslag op Voetbalkrant. Wat er in de overige vier wedstrijden gebeurde kan u hieronder in een korte samenvatting terugvinden.

Portsmouth - West Ham  1-1

Portsmouth stond wederom voor een belangrijke wedstrijd maandag. Wederom werd er echter niet gewonnen door de mannen van Redknapp. Het zag er nochtans lange tijd goed uit. O'Neil had de thuisploeg al na een kwartier spelen op voorsprong gebracht. Pompey ging ook met die voorsprong de rust in en dus zag het er goed uit voor onder andere ex-Genkenaar Brian Priske. Hij was na 20 minuten Primus komen vervangen. Helaas voor de thuisploeg liep het na rust weer gedeeltelijk fout. Tien minuten na rust zorgde Collins immers voor de gelijkmaker. Die 1-1 was ook de eindstand en dus blijft Portsmouth onderaan bengelen. West Ham verliest een beetje de voeling met de sub-top.

Sunderland - Bolton  0-0

Sundarland, dat eigenlijk al min of meer zeker is van degradatie, pakte tegen Bolton verrassend zijn zesde punt van het seizoen. Dat is opmerkelijk, want Bolton is toch niet de eerste de beste ploeg. Bij Sunderland was er veel goede wil, maar te weinig kwaliteit en bij Bolton presteerden vele spelers ondermaats. Beide ploegen kregen één hele goede kans. Diouf knalde een voorzet van Speed van dichtbij over en aan de overkant had Jaaskelainen een hele goede redding nodig om Arca van de 1-0 te houden. Dankzij dit punt schieten beide ploegen weinig op. Bolton staat nog altijd wel vijfde.

Wigan - Manchester City  4-3

De meest spectaculaire wedstrijd was die tussen Wigan en Man City. Al na drie minuten stonden de bezoekers op voorsprong na een doelpunt van Sibierski. Na elf minuten stelde Roberts gelijk voor de thuisploeg en nog eens tien minuten later stond City al in het krijt na een treffer van McCulloch. Net voor rust zorgde Roberts met zijn tweede van de middag voor de 3-1. Twintig minuten voor tijd leek Camara voor de beslissing te gaan zorgen door de 4-1 te scoren, maar City kwam nog bijna terug. Een kwartier voor tijd schoot Barton de 4-2 tegen de touwen en met nog twee minuten te gaan bracht Cole de stand op 4-3. Daar bleef het echter bij. City moet de sub-top, met onder andere Wigan, voorlopig eventjes laten gaan.

Aston Villa - Everton  4-0

De laatste wedstrijd van maandag werd makkelijk gewonnen door Villa. Villa-manager O'Leary verklaarde de afgelopen week nog dat hij betere prestaties van Milan Baros verwacht en de spits heeft blijkbaar goed geluisterd. Hij maakte na een halfuur spelen de 1-0 en een paar minuten voor tijd schoot hij de 4-0-eindstand op het bord. Tussendoor hadden ook Delany en Angel gescoord. Villa klimt zo enkele plaatsen in het klassement, maar staat nog steeds in de rechterkolom. Everton moet voorlopig naar onder blijven kijken. Het staat 16e.