Wij zijn bijna allemaal Belgen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Wij zijn bijna allemaal Belgen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn allemaal blij als Racing Genk wint van Metalurgs, triest als Anderlecht kletsen krijgt van Liverpool en trots als GB gelijk gaat spelen in Marseille, of niet? Is de Europese coëfficiënt van België dan niet belangrijker dan de rivaliteit tussen Club Brugge en Anderlecht? Kan een Kanarie supporteren voor Standard?

Als Belgische ploegen Europees spelen, voelen we ons toch allemaal een beetje Belg. Van de 483 stemmers beweert amper 12% niet voor de andere Belgische teams te supporteren. Frappant is dat ruim 5% zich zelfs voluit schaart achter de buitenlandse tegenstanders. 

Gelukkig steunt 88% van onze lezers de Belgische ploegen in Europa. De helft van ons (50,1%) kan zich zelfs inleven voor iedere club. Toch heeft 20% er moeite mee om Anderlecht te zien winnen in Europa. Zij gunnen elke Belgische ploeg Europese successen, behalve Paarswit. Ook Club Brugge kent zijn fanatieke tegenstanders, ruim 10% kan in geen geval voor Blauwzwart juichen. Racing Genk krijgt, op 5% na, heel voetbalminnend Vlaanderen achter zich. Onze Waalse buren van Standard doen het met 1% tegenstemmers zelfs nog beter. Als puntje bij paaltje komt, vallen de haatgevoelens jegens de rivaliserende clubs dus toch nog behoorlijk mee.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties