Analyse Winteranalyse KBHZ

Niels Hendriks
| 0 reacties
Winteranalyse KBHZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Winteranalyse - KBHZ

De profs van KBHZ kenden een dramatische heenronde en de club beleeft momenteel de zwartste periode uit hun geschiedenis. De voormalige provincialer, die pas in 1997 voor het eerst naar de nationale afdelingen promoveerde, heeft een schuld van 450.000 euro. Als het zo verder gaat, bedraagt de schuldenlast zelfs 625.000 euro aan het einde van het seizoen. In dat geval mogen de West-Limburgers een licentie voor de 2de klasse vergeten.

De clubleiding is momenteel druk bezig de vereniging van de ondergang te redden. De bedoeling is een bedrijvenclub op te richten met 20 leden die elk 50.000 euro investeren in de NV KBHZ. Het totaalbedrag van één miljoen euro wordt aangewend om de NV op te richten en bij de bank een lening van nog eens één miljoen euro los te weken. Daarmee gaat de NV appartementen bouwen in samenwerking met een woningbouwmaatschappij uit Overpelt. De opbrengst van de verhuur van de appartementen gaat integraal naar voetbalclub KBHZ. Maar zover is het dus nog niet, de NV moet nog altijd officieel gevormd worden. Ondertussen stapten technisch directeur Luc Nilis en ploegafgevaardigde Tony Greco wel reeds op. Eerder ging succesvoorzitter Stin Husson hen voor, al sukkelde hij wel met de gezondheid. Nilis pikte het niet dat bepaalde mensen in en rond de club de financiële malaise in zijn schoenen wilden schuiven. 

Het seizoen 2005-2006 bracht dus nog niet veel goeds in het Mijn-stadion. Want voor het seizoen werd KBHZ door insiders nog getipt als eindronde-kandidaat. Op papier is binnen de spelerskern ook voldoende kwaliteit aanwezig om een serieuze rol van betekenis te spelen. Maar eind november kwam de aap dus uit de mouw waarom het van geen kanten draait bij de mijnploeg. De spelers ontvingen al drie maanden geen loon meer en de resultaten bleven vanzelfsprekend uit. Het kwam zelfs zover dat voor het uitduel bij VW Hamme 12 spelers niet inzetbaar waren om diverse redenen. Maar onder impuls van hoofdsponsor en interim-voorzitter Jan Remen wil KBHZ nu bouwen aan een toekomst. Remen zette zijn schouders onder het project “NV KBHZ” en het ging al een beetje beter met de club. De spelersgroep is zelfs zo genereus dat ze bereid zijn één maandloon af te staan om in de NV te investeren. De lonen van september werden alvast gestort. Meteen volgden ook de resultaten. De mannen van coach Fuat Capa eindigden de heenronde met een knappe 7 op 9. Ze wonnen van Dessel en KV Mechelen en speelden gelijk tegen Antwerp. Plots rendeerde de kwaliteit binnen de spelersgroep wel. Bovendien beschikken de Limburgers met Asanda Sishuba, Dieu Kalulika en Sofian Benzouien over drie echte goudklompjes. Het zijn dé smaakmakers in het Mijn-stadion. Deze drie kleurlingen zijn spelers waarvoor je als supporter nog naar het stadion komt. Aanvaller Vedran Pelic werd aangeboden bij KV Mechelen, waarschijnlijk om de loonlast na nieuwjaar wat te dempen, maar een akkoord of transfer is er nog lang niet. 

Het voormalige Heusden SK, ondertussen omgevormd tot KBHZ, telt 18 punten na 16 speeldagen en staat daarmee op een enorm teleurstellende 14de plaats. In de tweede periode prijken de Limburgers na de recente goede resultaten wel in de top van de rangschikking. Wat mogen we van de groen-witten verwachten na de winterstop? Er zijn twee mogelijkheden: ofwel komt de redding er niet en mogen we KBHZ volgend seizoen minstens één reeks lager verwachten, ofwel wordt de NV op poten gezet en kunnen we van dit KBHZ nog vanalles verwachten in het restant van de competitie. Want dat de kwaliteit aanwezig is, dat staat als een paal boven water. Nu de werkomstandigheden nog en KBHZ speelt mogelijk nog een rol van betekenis in de 2de en 3de periode. 

    => Lees de voorbeschouwing van KBHZ


door Ward B.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties