Adu wil niet voor Ghana spelen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Adu wil niet voor Ghana spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Freddy Adu zal niet voor de nationale ploeg van Ghana spelen. Hij zal nu gewoon uitkomen voor de Verenigde Staten. Drie weken geleden deed de Ghanese bondscoach Ratomir Dujkovic een poging om het 16-jarige supertalent te overhalen om voor Ghana te spelen. Adu woonde tot zijn acht jaar in het Afrikaanse land. Dujkovic zei dat als Adu nog gevoelens heeft voor het land, hij wel voor de Black Stars zou spelen. 

Adu heeft dus geen gehoor voor de lokroep van Ghana. In de Amerikaanse krant The Washington Post geeft hij wel toe gevleid te zijn door het aanbod, maar hij speelt nu al lange tijd voor de Verenigde Staten en het was altijd zijn droom om voor dat land te spelen.

In het besluit van Adu zal ook wel hebben meegespeeld dat hij is opgenomen in de Amerikaanse selectie van dertig spelers die de komende twee weken op trainingskamp gaan om het WK van volgend jaar in Duitsland voor te bereiden. Nochtans leek het er eerst op dat de Amerikaanse bondscoach Bruce Arena de jongeling niet zou selecteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties