Barcelona wint in slotfase

Philippe Crols

Over de bekerwedstrijd van Barcelona tegen tweedeklasser Zamora was veel te doen. Barça had behoorlijk wat moeite, maar won uiteindelijk nog vrij ruim. Het werd 1-3.

Barcelona trad tegen Zamora aan zonder Lionel Messi, Samuel Eto'o en Ronaldinho. Geen nood, want aan goede spelers natuurlijk geen gebrek bij de Catalanen. Toch was het fameus schrikken toen de tweedeklasser al na vijf minuten spelen op voorsprong kwam. Xaco was de man die dinsdag 3 januari allicht niet snel zal vergeten. Hij maakte de 1-0. Tien minuten voor rust maakte de Nederlander Giovanni Van Bronckhorst dan toch gelijk voor Barça. 1-1 was ook de ruststand.

Omdat in de Copa del Rey vanaf de 1/8e finales met heen-en terugwedstrijden wordt gewerkt was er voor de Spaanse competitieleider dus niets aan de hand. De bezoekers leken met die 1-1 dan ook tevreden te zijn, maar in de slotfase stelden de Catalanen hun plaatsje in de volgende ronde min of meer veilig. Tien minuten voor tijd wist verdediger Marquez Barcelona op voorsprong te brengen. Een paar minuten na dat doelpunt van de Mexicaan diepte Guily de score nog verder uit tot 1-3. Dat was ook meteen de eindstand en dus is de kans dat Zamora alsnog doorstoot wel zeer klein geworden.