Cassano is woensdag van Real

Cassano is woensdag van Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het einde van de saga rond Antonio Cassano is in zicht. De Italiaanse spits zal woensdagnamiddag een contract bij Real Madrid ondertekenen. AS Roma spaart met de transfer een som van 10 miljoen euro uit.

Maandagavond kondigde Ernesto Bronzetti, verantwoordelijke voor de economische zaken bij Real, dat de deal bijna rond was. Dinsdagochtend om 10 uur werden de gesprekken voortgezet en even later kwam Bronzetti met het nieuws naar buiten dat een akkoord bereikt was.

Bronzetti: "Het waren moeilijke onderhandelingen. Veel moeilijker dan diegene omtrent Walter Samuel waar alles na één dag was geregeld. Iedereen is winnaar in deze overeenkomst. Roma doet goede zaken want het spaart nog 10 miljoen euro uit voor een speler die deze zomer einde contract is. Real heeft ook gewonnen omdat men een belangrijke speler tegen een relatief kleine prijs gaat aantrekken."

"Ook Cassano is een winnaar omdat hij naar Real Madrid verhuist. Voetbal in Spanje is technischer en daar past hij in. Real heeft op dit moment een tekort aan aanvallers dus hij zal zijn kans krijgen. Of hij zondag al zal spelen? Hij heeft nog niet getekend, maar er gaan geen problemen meer zijn. Cassano zal woensdag medische testen afleggen, daarna ondertekent hij zijn contract en uiteindelijk zal hij voorgesteld worden aan de pers."

AS Roma zou voor de transfer 5 miljoen euro krijgen en van de speler zelf nog eens 1,75 miljoen euro voor de portretrechten die hij voor de rest van het seizoen afkoopt. Als je daar nog eens het gespaarde brutoloon van 3,25 miljoen euro bij optelt dan zal de transactie Roma 10 miljoen euro opleveren. Cassano zou in Madrid een contract voor vijf jaar tekenen en daarbij 4,25 miljoen euro per jaar opstrijken. Het rugnummer 25 zou voor de rest van het seizoen de zijne zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties