Analyse Jaaranalyse: Juli

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Jaaranalyse: Juli
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juli is altijd een spannende voetbalmaand. Gespeeld wordt er dan wel niet, maar transfers zijn er des te meer. Ook in 2005 was dat het geval.

Christian Vieri is er begin juni als de kippen bij om te profiteren van de opening van de transfermarkt. De aanvaller ontbindt zijn contract bij Inter en trekt naar aartsrivaal AC Milan. Vieri is niet de enige nieuwe aanvaller bij Milan, Gilardinoo trekt immers eveneens naar de Italiaanse topploeg.

Ook Real haalt een grote naam binnen. De Koninklijke weet het Braziliaanse wonderkind
Robinho weg te halen bij Santos. Gerrard kan ook naar Real (én Chelsea), maar besluit uiteindelijk toch bij Champions League – winnaar Liverpool te blijven.
De grootste transfer is wellicht die van
Patrick Vieira. De Franse middenvelder verlaat Arsenal en kiest voor Juventus Turijn. Ook de overgang van Shaun Wright-Phillips van Manchester City naar Chelsea mag gezien worden. Suikernonkel Roman Abramovic legt meer dan 30 miljoen euro neer voor het Engelse toptalent.

In België zorgt Trond Sollied voor opschudding. Na een langdurige soap tekent de trainer van Club Brugge bij het Griekse Olympiakos. Sollied neemt maatje Chris Van Puyvelde mee als assistent-trainer. Ondertussen heeft Club al een vervanger klaarstaan. Jan Ceulemans wordt de nieuwe Brugse oefenmeester en krijgt daarvoor de assistentie van Franky Van der Elst.

Ook Anderlecht heeft zijn transfersoap. De Brusselaars willen graag
Bart Goor terughalen. Feyenoord wil daar echter niets van weten, tot grote frustratie van Goor zelf. De supporters fluiten Goor uit op training en uiteindelijk laat Feyenoord Goor gaan voor net geen twee miljoen euro. Laurent Delorge, Marius Mitu en Serhat Akin hadden ook al voor Anderlecht gekozen. Ook Silvio Proto verlaat eind juni La Louvière voor de Belgische recordkampioen. 

Moeskroen haalt net als Anderlecht een oudgediende binnen.
Steve Dugardein verlaat Caen om terug te keren naar zijn oude club. Marcin Zewlakow volgt de omgekeerde weg. De topscorer van Moeskroen kiest voor het Franse Metz.
La Louvière strikt op datzelfde moment
Nordin Jbari, Germinal Beerschot de beloftevolle Sezer Öztürk. De Ratten laten met Carl Hoefkens wel een belangrijke speler vertrekken.
Club Brugge haalt ook een hoop verse spelers binnen.
Nastja Ceh, Timmy Simons en David Rozehnal verlaten Olympia en worden vervangen door Sven Vermant, Ivan Leko, Grégory Dufer en Joos Valgaeren. Standard kiest dan weer voor Sarr, Negouai, Onwuachi en Béda

Genk weet op 23 juni een opmerkelijke transfer te realiseren. De Limburgers halen Sunday Oliseh terug naar België. AA Gent tot slot weet Christophe Grégoire te strikken.

Er wordt zelfs gevoetbald in juli. AA Gent opende als één van de eerste Belgische teams het nieuwe voetbalseizoen met een wedstrijd tegen Valencia, nadat het eerder het Tsjechische Zlin had opzijgezet. De Buffalo's zetten een knappe prestatie neer tegen de Spaanse topploeg, met een oververdiend 0-0 gelijkspel thuis en een jammerlijke 2-0 nederlaag uit. Ook in Nederland wordt er gevoetbald. De beste jongeren van de wereld staan tegenover elkaar in het WK voor -20-jarigen. De Argentijnen, met toptalent Leo Messi als grote ster, halen de eindzege binnen door in de finale het verrassende Nigeria met 2-1 te verslaan. Messi scoorde de beide Argentijnse doelpunten.

Anderlecht start eind juli aan het nieuwe seizoen. De Brusselaars spelen in de tweede voorronde van de Champions League tegen Neftchi Baku uit Azerbeidjzan. Een eitje, want Anderlecht wint thuis met 5-0. Uit gaan de Brusselaars wel met 1-0 de boot in, maar geen haan die daar naar kraait. Aartsrivaal Club Brugge warmt zich op met Supercupwinst tegen bekerwinnaar Germinal Beerschot. Een moeizaame zege, want Club wint pas na het nemen van penalty's.

Morgen: augustus, de start van de nieuwe voetbalcompetitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties