Latour nieuwe trainer Köln

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Latour nieuwe trainer Köln
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

1.FC Köln heeft een opvolger gevonden voor de onlangs ontslagen Uwe Rapolder. Het heeft bij het Zwitserse Grasshoppers Zürich Hanspeter Latour weggehaald. De coach moet Köln behoeden voor een nieuwe degradatie naar de 2.Bundesliga.

De 58-jarige Latour tekende in het RheinEnergie Stadion een contract tot de zomer van 2007. Hij vervangt Rapolder die moest opstappen na een reeks van twaalf wedstrijden zonder winst.

Keulen slaagde er voor het laatst in een wedstrijd te winnen in september van vorig jaar. Bovendien verloor het in de eerste ronde van de Duitse beker van tweedeklasser Kickers Offenbach. Keulen staat momenteel ook op een degradatieplaats in de Bundesliga.

Latour, een voormalige doelman, was nog maar een jaar coach van Grasshoppers Zürich. Eerder loodste hij FC Thun na vijftig jaar afwezigheid terug naar de Zwitserse eerste klasse. Daar haalde het afgelopen seizoen een ticket voor de Champions League. Op het moment dat Latour naar Grasshoppers vertrok, stond het zevende in het klassement. Uiteindelijk loodste hij de club naar een derde plaats na een spannende race en zo bemachtigde de Traditionsverein toch nog een Uefabekerticket.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties