Nuneaton zorgt voor de verrassing

Dirk Pieters
| 0 reacties
Nuneaton zorgt voor de verrassing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nuneaton zorgde misschien wel voor de verrassing van vandaag. De club, uit één van de laatste Engelse divisies, kon Middlesbrough in bedwang houden. Een laat penalty-doelpunt van Gez Murphy zorgde voor een verdiende replay op Middlesbrough.
 
De wedstrijd was een typische bekermatch; een ongelofelijk slecht veld, slecht weer en een klein stadion met 6000 uitzinnige thuissupporters. In de eerste vijf minuten kreeg Murphy twee enorme kansen, maar evenveel keer kreeg hij de bal niet tegen de netten. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Mendieta krulde een vrije trap, van net buiten de zestien, mooi tegen de netten. En de thuisploeg kreeg nog een tegenslag te verwerken. Sterkhouder David Staff kon na twintig minuten niet meer verder door een blessure. Toch liet de ploeg, die exact 100 plaatsen lager staat in de voetbalpiramide, zich niet doen. De ingevallen Stuart Whittaker probeerde het van ver, maar doelman Bradley Jones liet zich niet verschalken.
 
In de tweede helft bleef de thuisploeg goed meedoen, en kreeg het zelfs geen strafschop na een fout op Noon. Scheidsrechter Mike Dean was de kop van jut bij het thuispubliek. Deze fase zorgde ervoor dat de thuisploeg nog feller op zoek ging naar de gelijkmaker. In de laatste minuut beroerde Southgate de bal met de hand en scheidsrechter Dean kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Murphy bleef ijzig kalm en trapte de gelijkmaker op het bord.
 
Van een stunt gesproken. Ook bij de bezoekers was men het eens. Nuneaton verdiende zelfs meer dan dit gelijkspel. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties