Subtopduel om vijfde plaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Subtopduel om vijfde plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 16de speeldag in hoogste klasse is het subtopduel tussen Dames Tienen en DVC Zuid-West Vlaanderen de blikvanger. Anderzijds kijken kenners uit naar het duel die Vlimmeren levert bij leider RSC Anderlecht. En onderaan spelen Lentezon Beerse contra Exc. Kaart voor de volle pot want broodnodig voor beide. Dat geldt ook voor Dames Zultse dat landskampioen Wezemaal in eigen stadion ontvangt.
 
Die bewuste 5de plaats wordt immers ,,zusterlijk’’ gedeeld door Dames Tienen en DVC Zuid-West Vlaanderen. Wie wint nestelt zich naar alle waarschijnlijkheid vaster en alleen op die laatste subtoppositie.
 
Leider RSC Anderlecht krijgt bezoek van gedegen middenvelder K. Vlimmeren Sp. De Brusselse thuisploeg doet er best aan alle zeilen bij te zetten want de bezoekers laten zich zelden doen. Dat ondervond onlangs Wezemaal dat na moeilijke winst  Vlimmeren met terechte lof overdekte.
 
Stand. Luik speelt gastvrouw voor VCD E. Aalst dat zich zeker niet zal aanstellen als een gemakkelijke prooi. In theorie zijn de grootste winstkansen toebedeeld aan de Waalse thuisploeg maar toch best opletten voor die prikkende ajuinen.
 
Van degenen uit de subtop krijgt Oud-Heverlee Leuven de minst moeilijke wedstrijd voor de balvaardige voeten geschoven. Fanny Kimpe en co mogen aan rode lantaarn Opex Girls Oostende nauwelijks problemen ondervinden zodat hun vierde plaats niet in gevaar komt.
 
In de middenmoot wordt het tussen Sinaai Girls en WS Woluwe een interessante tweestrijd. De Wase club staat op een 8ste plaats met Woluwe in de rug op slechts één punt. De Brabantse nieuwkomer deed het tot heden vrij goed en speelt meestal zonder complexen. De Oost-Vlaamse vrouwen weten echter wat ze mogen verwachten zodat gedisciplineerd stormlopen van bij de start een voornaam wapen wordt.
 
Uiteindelijk zijn de duels Lentezon Beerse versus Exc. Kaart en Dames Zultse contra Wezemaal zoniet van levensbelang dan toch bijzonder gevoelig voor de drie eerst genoemde clubs.
 
,,De op twee na laatste” Lentezon Beerse kan bij winst een sprongetje vooruit doen. Altijd goed voor het mentale alhoewel dat ook kan gezegd van nieuwkomer Kaart dat als ,,voorlaatste’’ vooralsnog weigert de laatste adem te blazen. De thuisploeg start als favoriet maar zal alvast de Antwerpse bezoeksters op geen enkel moment mogen onderschatten.
 
Uiteindelijk wordt ook scherp uitgekeken, vooral in het Zultse-kamp, wat nieuwe trainer Kurt Clauw zijn armada zal hebben ingepompt. Vorige week nog gewoon aan het analyseren, straks tegen Wezemaal op de bank als nieuwe coach. Duidelijk is in ieder geval dat het groen-gele geheel op het mentale als taktische vlak in de knoop lag. ,,In de komende drie wedstrijden tegen Wezemaal, Zuid-West en Anderlecht moeten we al ,,voetballend’’ het vertrouwen kweken om straks tegen Sinaai Girls aan puntenbuit te denken. Valt er toch wat uit de boom in die zware periode dan is dat heel graag meegenomen’’ aldus een serene 44-jarige West-Vlaming Kurt Clauw.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties