Analyse Roma in de ban van de recordreeks

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Roma in de ban van de recordreeks
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge zal overmorgen wellicht met knikkende knieën het veld opkomen als het AS Roma moet bekampen. De Giallorossi boekten dit weekend tegen Siena hun negende zege op rij en dat is een clubrecord. Het is al van 11 december 2005 geleden dat AS Roma nog eens kennismaakte met een nederlaag. Toen was Palermo te sterk. Na een gelijkspel tegen Sampdoria Genua, werd de weg naar boven ingezet. Met negen zeges op rij, komt Roma zich mengen in de strijd om de Champions League-tickets en aanvoerder en clubfenomeen Francesco Totti is er van overtuigd dat als Roma zo verder doet, er nog meer in zit.

Ook het Serie A-record is Roma genaderd. Als het laaggeklasseerde Empoli er niet in slaagt punten af te snoepen van de Romeinen, dan evenaren ze het record van tien wedstrijden zonder nederlaag. Enkel Juventus Turijn (1931/1932), AC Milan (1950/1951) en FC Bologna (1963/1964) konden hen dat voordoen.  

Maar de laatste twee wedstrijden stokte de motor wat. Woensdag won het ternauwernood van Cagliari met 4-3 na een spektakelduel. Verzachtende omstandigheid was wel dat de match in Rieti werd afgewerkt omdat Roma een straf had gekregen voor het gedrag van zijn supporters. Ook Siena moest niet onderdoen maar een gemiste strafschop bezegelde het lot van de Toscaanse club. 

De reeks overwinningen is ook opmerkelijk omdat AS Roma niet echt dik meer in de spitsen zit na het vertrek van 'enfant terrible' Antonio Cassano. Ook Shabani Nonda en Vicenzo Montella komen momenteel niet in actie zodat Totti er alleen voorstaat. 

Totti wijst naar coach Luciano Spalletti als de man die deze reeks kon bewerkstelligen. De coach kwam over van Udinese Calcio, de club die hij vorig seizoen nog naar een Champions League-ticket had geloodst. Eindelijk lijkt de club de geknipte trainer te hebben gevonden want sinds het vertrek van Fabio Capello in 2004 naar Juventus, versleet Roma al vier trainers die diens zware erfenis niet konden dragen.

Ondertussen gooien Spalletti en Totti met bloemetjes naar elkaar. Totti feliciteert zijn coach en de technische staf omdat die er in slaagden om een eensgezinde ploeg te hebben gesmeed na een moeilijk jaar. Spalletti zegt dan weer over Totti dat hij als boegbeeld van de club de coach op het veld is. Bovendien viel er uit de mond van Totti bijna iets opmerkelijks te rapen: "Voor de eerste keer in mijn leven zou ik juichen voor... nee, dat zou ik beter niet zeggen." Het is duidelijk wat Totti bedoelde, hij had het namelijk over Lazio Roma. De aartsrivaal kan Roma volgende week een goede dienst bewijzen als het wint van Fiorentina. Dan ligt de vierde plaats en het bijhorende CL-ticket voor het grijpen. 

Roma wil de successen van de Serie A voortzetten in de Coppa Italia en de Uefabeker. De ploeg zakt alvast in een roes af naar Brugge, want de Uefacup binnenhalen is hét doel van de Giallorossi dit jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties