Lierse ontslaat verdachten

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lierse ontslaat verdachten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft Laurent Fassotte, Cliff Mardulier en Patrick Deman ontslagen. Dat maakte de club donderdagavond bekend. De drie zouden tegenover het gerecht bekend hebben dat ze betrokken zijn bij de gokaffaire.

De club kwam met het volgende persbericht naar buiten:

Medio november diende SK Lierse een strafklacht met burgerlijke partijstelling tegen genoemde figuren en ongenoemde figuren, met als sleutelfiguur Zheyun Ye, de gokchinees, die ons voetballandschap sedert eind 2004 teisterde. Sceptisch waren velen, lichtzinnig zeiden anderen, de grote vlucht vooruit bestempelden weer anderen onze akties. Dat we gelijk hadden wordt dezer dagen bewezen, dat er wel degelijk een diepgewortelde kanker zich aan het verbreiden was is nu wel pijnlijk duidelijk voor iedereen.

Ik ben fier dat wij de rechten van onze club vrijwaarden door zelf actie te nemen tegen degenen die ons veel schade hebben berokkend .

Inmiddels heeft het gerecht schitterend werk geleverd en we zijn ervan overtuigd dat zij dit probleem totaal zullen elimineren. Dat SK Lierse als eerste aan de beurt is gekomen danken we aan de snelheid en professionaliteit van onze medewerkers die op voorbeeldige en transparante wijze samenwerkten met het parket.

Consequent omgaan met steeds nieuwe informaties, ook over oud directieleden en ex clubleden, dat was onze grote sterkte, en dat in momenten van grote stress, financieel en sportief, niet in der minst veroorzaakt door al degenen die vandaag en morgen door het gerecht zullen worden genoemd.

Aan onze vele trouwe supporters, onze sponsors, onze partners en onze medewerkers zijn we dit verplicht.

Maar ook aan ons stadsbestuur die ons steeds hebben gesteund en geloofd, ook ten tijde van grote juridische stormen. Bijzondere dank aan onze burgemeester mevrouw Marleen Vanderpoorten.

Bijzondere dank ook aan de mensen hier rondom mij voor hun inzet, visie en tomeloos doorzettingsvermogen sinds het begin van mijn intrede bij Lierse. Men kan misschien denken dat hier een heel nieuw team zit, maar dat is buiten onze trainer Rene Trost zeker niet het geval. Deze mensen zijn, zelfs toen er anderen in onze directie zaten, steeds noest blijven doorwerken op de achtergrond. Legio dossiers werden door hun voorbereid en afgerond, waaronder bvb het dossier voor de Stad Lier.

SK Lierse laten wij niet ten onder gaan aan corruptie en financieel gesjoemel voor persoonlijk gewin.

Om die redenen nam de Raad van Bestuur zonet met unanimiteit, en op basis van de ons vandaag ter beschikking staande informaties en zekerheden, de beslissing over te gaan tot onmiddellijk ontslag, om dringende redenen, van de heren Cliff Mardulier, Laurent Fassotte en Patrick De Man.

Wij wensen te benadrukken dat wij verder zullen meewerken met het gerecht in deze affaire. Onze mooie club heeft dit georganiseerde bedrog zeker niet verdiend.

Vandaag worden de kleine pionnen gestraft, spelers, jongens die makkelijk te manipuleren en misbruiken waren. Ik ben ervan overtuigd dat de strategen, de echte schuldigen , zeer snel zullen worden geïdentificeerd en gestraft, in het belang van het Belgische voetbal.

Ik dank u voor uw aandacht.
Leo Theyskens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties