Interview Daniel Simpson : "Wat een fantastisch publiek"

Joeri De Ren
| 0 reacties
Daniel Simpson : "Wat een fantastisch publiek"
Foto: © SC

Bij Antwerp zijn de Manchester jongeren ondertussen duidelijk ingespeeld.  Zaterdag scoorde Daniel Simpson als eerste van het Engelse contingent een doelpunt op Belgische bodem.  Iedereen verwachtte dat Lee Martin als eerste zou scoren en hij kwam er dicht bij gisteren, maar Daniel Simpson was hem voor.  Na een lange rush vanaan de midellijn, op rechts, kwam de jonge verdediger naar binnen en trapte hij het leer fraai vanop afstand in het vijandige doel.  Na de wedstrijd vroegen we hem dan ook om een reactie :
 
Daniel, blij met het resultaat ?
 
Uiteraard.  De trainer had ons op voorhand gezegd dat we vanaf nu niet moesten tobben, maar gewoon elk wedstrijd moesten spelen alsof het een ‘cupmatch’ betreft.  We hebben de boodschap begrepen denk ik en van bij aanvang de wedstrijd aangevat met niets dan goede voornemens.  We hebben alles gegeven en met veel inzet gespeeld en het heeft geloond denk ik. 
 
Je scoort dan ook nog een mooi doelpunt en zet hiermee je ploeg op weg naar de overwinning.  Hoe voelde het te scoren voor Antwerp ?
 
Uiteindelijk doet het er niet toe wie scoort.  Het resultaat primeert.  Ik ben wel bijzonder verheugd dat ik dit doelpunt heb kunnen scoren.  Ik scoorde vroeger bij de jeugd wel eens zulke doelpunten, maar dit is toch mijn eerste doelpunt bij een eerste ploeg en dat zal altijd iets speciaals blijven.  Ik houd nu al een herinnering over aan Antwerp.  Elke jongere kan er alleen maar van dromen m op mijn leeftijd in het eerste elftal in het profvoetbal te spelen en dan ook nog te scoren.
 
Zowel jij als je Engelse teamgenoten waren vandaag prominent aanwezig op het veld.  Komen jullie stilaan op kruissnelheid ? 
 
Ik denk dat wij de aanpassing goed verwerkt hebben en dat we nu samen met de groep gegroeid zijn.  Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden op het veld.  Onderling wisten we reeds wat we aan elkaar hadden en we hebben nu ook onze plaats binnen deze groep gevonden.  De groep heeft vandaag ook goed voetbal gebracht en bij momenten fraai gecombineerd.  De trainer heeft iedereen ingepast en in een vast stramien gegoten en het valt op dat we nu spelen als een team, een hecht blok.  Uiteraard hopen wij dat we iets kunnen betekenen voor Antwerp en voor het schitterende publiek van deze club.  Ook vandaag weer was het aangenaam voetballen als je ziet dat er toch veel toeschouwers enthousiast de koude trotseren om ons luidkeels aan te moedigen.  Het is een schitterende club met een fantastisch publiek.  Vaak, zoals vandaag, zijn ze gewoon een twaalfde man die het verschil kunnen maken.  En ik heb reeds gehoord dat het nog veel feller kan, dat het stadion van Antwerpen bij momenten kan kolken.  
 
Wat vind je in het algemeen van de Belgische tweede klasse ?
 
Ik zie dit niet als een stap terug.  Het niveau is verrassend goed en in tweede klasse wordt er fysiek enorm sterk gespeeld.  Er is meer inzet dan bij een invallerswedstrijd, al is dit bij een grote club.  Elke week met zoveel inzet spelen is een geweldige ervaring en kan enkel ervoor zorgen dat ik een betere voetballer wordt.  Ik ben eigenlijk aangenaam verrast door het algemene niveau van jullie tweede klasse.  Er lopen heel wat goede spelers in rond. 
 
Waar eindigt Antwerp dit jaar ? Denk jij dat jullie zodanig op de rails zitten dat de derde periode haalbaar is ?  Of spreken jullie daar niet over ?
 
Uiteraard spreken we daar over, maar de derde periode is nauwelijks begonnen.  Ik denk dat we realistisch moeten zijn en in de eerste plaats moeten zien de volgende wedstrijden te winnen en goed voetbal te blijven spelen.  Indien we binnen een aantal weken nog steeds even goed spelen dan kunnen we daar misschien aan beginnen denken.  Vandaag is dit echter nog niet aan de orde. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties