Interview Sylvan Ebanks-Blake na OHL - RAFC

Joeri De Ren
| 0 reacties
Sylvan Ebanks-Blake na OHL - RAFC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant had na de wedstrijd tussen OHL en RAFC een gesprek met de Antwerpse Mancunian in de spits : Sylvan Ebanks-Blake. De aanvaller groeit met de week en zag een parel van een doelpunt afgekeurd. 

Sylvan, keer je na deze wedstrijd terug naar Antwerpen met een goed gevoelen ?

Ik denk dat het een moeilijke wedstrijd was tussen twee teams die ervoor wilden gaan. Gezien het wedstrijdverloop denk ik dat het resultaat best OK is. Uiteraard hangt veel af van wat de concurrentie heeft gedaan. Ik vond dat Leuven een sterk team heeft. Vooral hun middenveld wist te imponeren. Hun verdediging was ook stug, maar het middenveld was echt bijzonder sterk. Je zag ook dat we het moeilijk hadden tegen hun fysiek sterke en technisch onderlegde middenveld.

Wij kunnen je vertellen dat Antwerp aan kop blijft van de derde periode.

Dat is fantastisch. Uiteindelijk hopen we met zijn allen dat we de derde periode als overwinnaar kunnen afsluiten. Persoonlijk en voor de ganse groep is er toch de wil de derde periode iets te tonen en dan mee te kunnen doen aan de eindronde. Momenteel moeten we niet verder kijken dan dat. Maar een club als de onze met zulk een publiek verdient het gewoon om mee te spelen in de eindronde.

Je hebt vandaag hard moeten werken en je hebt jezelf vaak moeten laten terugzakken naar het middenveld om een handje te helpen. Hoe moeilijk was het voetballen ?

In wedstrijden zoals deze weet je dat het niet makkelijk zal worden en dat je als spits weinig bruikbare passes zult krijgen. Er was veel strijd op het middenveld en je zag ook aan de kansen dat de spitsen niet veel in het stuk voorkwamen langs beide kanten. Het was moeilijk om de aanvallers te bedienen en dan moet je offers maken als spits. Dan zit er niets anders op dan 90 minuten te werken voor het team en het resultaat. Dit zijn wedstrijden waarin je niet moet rekenen op meer dan 1 echte kans en je weet dan dat je in dienst van het team moet voetballen.

Ben je zelf tevreden over je spel ? Ons lijkt het althans dat je met de week groeit.

Dat klopt. Ik denk zelf dat ik me met de week conditioneel beter voel, maar ook dat ik me meer op mijn gemak voel in deze ploeg. Het was niet makkelijk om na de blessure van vorig jaar en de blessure dit seizoen om terug op niveau te geraken. Ik werk hier elke week aan en voel dat er continu progressie is. Stilaan geraak ik ook ingespeeld en komen er meer automatismen. Ook op training zie je deze ploeg als geheel nog steeds groeien. Er wordt met veel inzet getraind en er heerst een geweldige groepsgeest. Iedereen beseft dat we er enkel samen iets van kunnen maken.

Je maakte een heerlijk doelpunt, echt een pareltje. Jammer genoeg werd dit doelpunt afgekeurd. Wat gebeurde er ?

Ik denk ook dat het een perfecte goal was die door de scheidsrechter eventueel onterecht werd afgekeurd. Waarom juist ? Ik weet het zelf niet zeker. Ik denk alvast niet dat ik een overtreding begin, maar de scheidsrechter is er nu eenmaal om beslissingen te nemen. Ik denk wel dat het een perfect uitgevoerd doelpunt was. Ik wilde het gewoon proberen. Ook dat is voetbal : je mag al eens entertainen en iets bijzonders proberen. Ik had geen afspeelmogelijkheden en stond met de rug naar het doel. Dit was het enige wat ik nog kon proberen. En het is wel een heerlijk gevoel als zulk een actie lukt. Alleen jammer dus dat dit doelpunt niet telde.

En naar de volgende weken toe ?

Ik denk dat we moeten blijven spelen zoals we de laatste weken hebben gedaan. Als groep en op karakter het verschil maken en blijven geloven in eigen kunnen. Er komen nog enkele topwedstrijden aan en binnen enkele weken zullen we dan weten waar we staan. Maar ik denk dat onze ambitie duidelijk is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties