Barça kan dit weekend landstitel al pakken

Dave Sentobin
| 0 reacties
Barça kan dit weekend landstitel al pakken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 34e speeldag in de Primera División kan Barcelona de titel pakken op het veld van Sevilla. De Catalanen moeten dan winnen van de rojiblancos en Valencia moet dan wel punten laten liggen op het veld van Bilbao. Dat Valencia, Real Madrid en Osasuna strijden nog altijd om de begeerde tweede plaats. In de onderste gelederen strijden nog verschillende ploegen om een verlengd verblijf in de hoogste afdeling.

Zaterdag staan er drie wedstrijden op het programma. Celta – Zaragoza is ongetwijfeld de meest aantrekkelijke van die drie matchen. De Galiciërs willen hun Europese vijfde plaats vasthouden in het eigen Balaídos-stadion. De bezoekers uit Zaragoza zullen zich niet gemakkelijk laten afslachten. De maños hebben immers wat goed te maken na de verloren bekerfinale en de nederlaag tegen Cádiz. Villarreal ontvangt zaterdag Real Sociedad dat aan een ongelooflijke remonte bezig is. In enkele speeldagen klom de ploeg uit San Sebastián uit het dal van de degradatiezone naar een iets veiligere 14e plaats. De Basken haalden uit hun laatste drie wedstrijden zeven punten. Villarreal-coach Pellegrini riep alvast Riquelme, Arruabarrena, Sorín, Barbosa en Senna niet op met het oog op de Champions League-wedstrijd van dinsdag.
 
Alavés krijgt Atlético Madrid op bezoek dat geen beroep kan doen op Torres, Maxi en Kezman. Alavés – momenteel 18e in de stand – moet punten sprokkelen om de degradatieplaats te ontlopen. Zondagmiddag is er dan de strijd om de tweede plaats in de Primera División. Valencia – tweede in de stand – speelt in het San Mamés-stadion tegen een degradatiekandidaat, Athletic. Rufete geeft verstek voor de verplaatsing naar Bilbao net als Aimar, David Navarro en Vicente. Valencia lijkt eindelijk wel terug in goede doen na een negen op negen. De leones daarentegen zijn geparkeerd in de gevarenzone en hebben slechts twee punten meer dan Alavés. Valencia heeft twee punten meer dan eerste achtervolger, Real Madrid. De Koninklijke krijgen met Málaga een ploeg klaar voor Segunda División op bezoek, maar de Andalusiërs willen ongetwijfeld hun huid duur verkopen in Bernabéu. Real is de wanhoop nabij: al even uitgeschakeld in de titelstrijd, Champions League en de Spaanse beker en nu zelfs mogelijk de begeerde tweede plaats mislopen. En dat voor een ploeg die alles zou moeten winnen. De tweede in de rangschikking is rechtstreeks geplaatst voor de Champions League.
 
Outsider voor die tweede plaats is Osasuna dat op bezoek gaat bij Mallorca. De eilandploeg voelt de hete adem van Alavés – één puntje minder – in zijn nek en kan de punten ook goed gebruiken om de degradatie te ontlopen. Osasuna-coach Aguirre kan niet rekenen op zijn geblesseerde aanvallers Romeo en Moreno. Naast de vraag wie er tweede wordt, blijft natuurlijk nog de vraag wanneer Barcelona kampioen speelt. Barça speelt zondagavond op het veld van Sevilla. De blaugranas kunnen zondag al kampioen van Spanje worden als het de drie punten pakt in het Román Sánchez Pizjuán-stadion en als Valencia niet wint in Bilbao. De Catalanen hebben één groot voordeel: ze weten einduitslag van Athletic – Valencia al voor de aftrap in Sevilla wordt gegeven. Rijkaard zal ongetwijfeld vele spelers sparen voor woensdag als Valencia gewoon de drie punten pakt. Ronaldinho blijft waarschijnlijk uit voorzorg aan de kant. Sevilla zit in een goede periode, maar zal zich vermoedelijk ook wel sparen voor de belangrijke terugwedstrijd tegen Schalke 04 in de Uefa-beker.
 
Verder komen er zondag nog vier ploegen in actie die zich willen handhaven in de eerste klasse. Espanyol – Spaanse bekerwinnaar – ontvangt in Montjuïc de bekerwinnaar van 2005, Real Betis. De blanquiazules staan net als Mallorca en Racing slecht één schamel puntje boven de degradatiezone en hebben dus dringend punten nodig. De verdiblancos kunnen echter ook nog wel enkele punten gebruiken om zeker te zijn van het behoud. Betis staat momenteel 12e, vier punten boven de degradatiezone. Racing ontvangt zondag met Getafe een ploeg in vorm. Het Madrileense team haalde uit zijn laatste vier matchen tien punten, Racing haalde een povere twee op vijftien en kan dus de punten goed gebruiken. Na de zege van vorige week gelooft Cádiz opnieuw in de redding. De gaditanos staan op drie punten van de redding. Cádiz moet dan wel zondag Deportivo verslaan dat nog altijd strijdt om een Europees ticket. Bij verlies van Sevilla kunnen de Galiciërs eventueel een goede zaak doen en naar de zesde plaats springen.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties