Eto'o en Villa strijden om topschutterstitel

Dave Sentobin
| 0 reacties
Eto'o en Villa strijden om topschutterstitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse sportkrant Marca kopte gisteren: “Gezocht: topscorer”. De Kameroener Samuel Eto’o stond lange tijd aan kop in de topschutterslijst, maar krijgt nu plotseling concurrentie van David Villa. De spits van Valencia scoorde al 23 keer, één doelpunt minder dan de spits van Barça. Vorig jaar gebeurde net hetzelfde met de Kameroener. Hij kreeg toen plots concurrentie van de Uruguayaan Diego Forlán.
 
In de eerste helft van het seizoen scoorde Eto’o aan de lopende band. Volgens de statistieken was hij zelfs in de running om superpichichi te worden, voor elke wedstrijd een goal. In de eerste seizoenhelft was de Kameroener ook zo effectief. Maar na de Africa Cup had hij moeite zijn torinstinct terug te vinden. Hij scoorde nog wel enkele belangrijke doelpunten tegen Chelsea en Benfica. Dit weekend wou hij de penalty trappen om alsnog een comfortabele voorsprong op Villa te behouden. Eto’o miste, zoals hij de laatste weken al meer onbegrijpelijke kansen liet liggen. Hij lijkt de laatste weken bezeten door de eretitel van pichichi, de benaming voor de topscorer in de Spaanse competitie.
 
Vorig jaar gebeurde net hetzelfde met de spits van Barcelona. De laatste weken van de competitie kreeg hij geen bal meer tussen de palen en hij moest de spits van Villarreal, Forlán, naast hem op het hoogste schavotje dulden. Drie speeldagen voor het einde van de competitie had de Uruguayaan vier goals minder dan de Kameroener. Forlán scoorde vijf doelpunten en zijn concurrent Eto’o slecht één. Beide spelers eindigden met 24 doelpunten. De voorlaatste speeldag stonden Barcelona, reeds kampioen, en Villarreal zelfs in een onderling duel tegenover elkaar (3-3). Forlán maakte een hattrick en Eto’o miste een penalty.
 
Eto’o heeft momenteel 24 goals gemaakt, waarvan één penalty. Villa zette al vijf strafschoppen om en scoorde 18 velddoelpunten. In de laatste vijf speeldagen scoorde de Spaanse international zeven doelpunten en de Kameroener slechts twee. De Afrikaanse parel van Barça heeft nog wel een wedstrijd meer om zijn doelsaldo op te krikken, want de wedstrijd Sevilla-Barcelona werd afgelast na de zware regenval.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties