Geel moet alsnog naar derde klasse *UPDATE

Niels Hendriks
| 0 reacties
Geel moet alsnog naar derde klasse *UPDATE
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verbroedering Geel wordt alsnog verwezen naar derde klasse. De Kempense club werd door het beroepscomité opnieuw veroordeeld in de omkoopzaak rond Waasland.

Eerder had de evocatiecommissie van de KBVB de veroordeling van Verbroedering Geel opgeschort omwille van procedurefouten. Het beroepscomité oordeelde echter dat de tweedeklasser toch moet degraderen. Het Geelse clubbestuur bekijkt of ze nog in beroep kunnen gaan maar deze kans is echter klein. De officiële website van de club is voorlopig offline gehaald door de vele bezoekers.

Behalve de degradatie naar derde klasse zal Geel ook met zes strafpunten aan de competitie moeten beginnen en krijgt het een geldboete. Voor Union SG en Dessel Sport is dit uitstekend nieuws, zij ontsnappen nu aan de eindronde met de derdeklassers en zijn gered. SK Deinze degradeert niet rechtstreeks en kan zich nog redden via deze eindronde.

*UPDATE
Verbroedering Geel heeft beslist om in evocatie te gaan tegen de beslissing van het beroepscomité. Daarnaast zullen ze in de toekomst ook naar de burgerlijke rechtbank stappen om hun gelijk te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties