Interview RS Waasland verliest Geeraerd

RS Waasland verliest Geeraerd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland ziet zijn trainer Dirk Geeraerd vertrekken naar eersteklasser Roeselaere. De groep werd deze avond ingelicht aangaande deze overstap van hun trainer. De club maakte dit bekend aan Voetbalkrant bij monde van hun Persverantwoordelijke Sven Poppe

Hoe staat de club tegenover deze overgang?

Wij gunnen onze trainer van harte deze overstap die hem toelaat om van zijn hobby ook zijn beroep te maken. De club zal de trainer niets in de weg leggen. Ze begrijpt dat de trainer deze kans wil grijpen met beide handen. Hij leeft 100% voor zijn vak en zijn passie en het is dan ook logisch dat hij zijn droom wil volgen om voltijds met het voetbal bezig te zijn. Onze club heeft steeds oog voor het menselijke aspekt en wil daarom Dirk deze kans niet doen mislopen.

Hoe betreurenswaardig is dit voor de club?

Wij zien hem vertrekken met spijt in het hart. Wat ons betreft is Dirk één van de beste, zoeniet dé beste trainer van tweede klasse. Hij loodste ons team naar een vierde stek in de competitie die toch dubbel zo sterk gestoffeerd was dan de vorige jaargang.

Hoe erg is dit met het vooruitzicht naar de eindronde toe?

De trainer heeft ons beloofd er met hart en ziel nog voor te werken en er alles aan te zullen doen om onze club alsnog naar eerste klasse te stuwen. Hijzelf zei dat hij absoluut zou willen dat hij met zijn nieuwe ploeg volgend jaar tegen RS Waasland zou moeten aantreden in de competitie. Wij geloven dat Dirk ervoor zal zorgen dat RS Waasland de eindronde zo goed mogelijk zal volbrengen en wij hopen dan ook dat de club haar ambitie kan waarmaken om op het hoogste niveau volgend jaar te kunnen meespelen.

Waren jullie op de hoogte?

Dirk hield ons in elk stadium op de hoogte van eerst de interesse en later de onderhandelingen met Roeselare. Er valt hem dan ook niets te verwijten. We hadden gehoopt hem zeker nog een jaar langer te kunnen houden, maar het mag niet zijn.

En de eindronde zelf? Hoe schat je zelf jullie kansen in?

Ik zie de eindronde positief tegemoet. Ik denk dat we goed genoeg gewapend zijn om mee tre dingen naar de promotie. Het is wel jammer van de commotie die ontstaan is omwille van onze deelname. Zeker in Geel waar men eens te meer boos is op onze club. Ik besef dat het voor de supporters van Geel niet eenvoudig is om dit alles te aanvaarden, maar ik denk dat ook de andere partijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Zowel de Bond als de club Geel moeten hun aandeel erkennen. Wat het bestuur van Geel betreft denk ik ook dat ze eerlijk en open dienen te communiceren naar hun supporters toe zonder anderen onder vuur te nemen.

Ik denk inderdaad dat er een veranderende cultuur is ontstaan. Clubs gaan steeds meer ook via juridische middelen elkaar bekampen. Dit is misschien minder 'sportief', maar ook de maatschappij is minder 'sportief' geworden. Ik denk dat dit een - misschien te betreuren - tendens is die de volgende jaren niet zal wegebben. Ik vind ook dat men niet alle schuld bij de bond moet leggen in al deze affaires.

Wij wensen jullie alvast alle succes toe in de eindronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties