WK2006: Oekraïne, derde keer goede keer

Luc Goderis
| 0 reacties
WK2006: Oekraïne, derde keer goede keer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sedert het uiteenvallen van de Sovjet Unie in 1991 neemt Oekraïne als onafhankelijk land deel aan de internationale voetbaltornooien. Het is de eerste keer dat Oekraïne zich kwalificeert voor de eindronde van een groot tornooi. In de voorrondes voor het WK van 1998 in Frankrijk eindigden de Oost-Europeanen, net na Duitsland maar voor Portugal, tweede in hun groep. In de play-offs moesten ze de duimen leggen voor Kroatië. Het WK 2002 in Korea en Japan werd op dezelfde manier gemist. Opnieuw sneuvelden ze over de laatste horde, een play-off tegen Duitsland.

Na het falen om de eindronde van Euro 2004 te bereiken werd voormalig Sovjet-international Oleg Blochin als bondscoach binnengehaald. Hij volgde Leonid Buryak op en leidde Oekraïne prompt naar het WK in Duitsland.

Dé vedette in Blochin’s team is ongetwijfeld Andrei Shevchenko. Het succes van het team staat of valt meestal met de vorm van de AC Milaan-aanvaller. In de aanvalslinie wordt de voormalige voetballer van het jaar bijgestaan door Sergei Rebrov (Dinamo Kiev) en Andrei Voronin (Bayer Leverkusen).

De verdediging en het middenveld is een mix van ervaring en jong talent. Blochin vist vooral in de eigen competitie bij Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk en Dnipro Dnipropetrovsk. Naast Shevchenko, Voronin en Belik speelt alleen Andrei Husin in buitenlandse loondienst (Kriliya Sovetov, Rusland). [AN]

Onze prognose : Het succes van Oekraïne zal staan of vallen met de vorm van Andrei Shevchenko. Het relatief gemakkelijke programma kan wel in hun voordeel spelen.
Kwartfinalist.

Morgen : Ecuador

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties