Eto'o wil ook pichichi binnenhalen

Dave Sentobin
| 0 reacties
Eto'o wil ook pichichi binnenhalen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond sluiten Barcelona en Athletic de Bilbao de Spaanse competitie af. Enkel voor Samuel Eto’o staat er nog iets op het spel. De Kameroener wil immers nog de zogenaamde pichichi binnenhalen. Hij scoorde tot hiertoe 25 doelpunten even veel als David Villa van Valencia. Barça treedt aan met een vertimmerd elftal door de afwezigheid van de internationals.
 
De laatste wedstrijd van de Spaanse competitie wordt vanavond afgewerkt in het San Mamés-stadion. Barcelona start zonder zijn internationals. Kameroen plaatste zich niet voor het wereldkampioenschap in Duitsland en Eto’o is dus wel van de partij. Vanavond zal de hele Catalaanse ploeg in functie van Eto’o spelen. De Kameroener wil immers weer niet in extremis de pichichi mislopen als vorig jaar. Toen verloor hij op de laatste speeldag de titel van meest scorende speler aan Diego Forlán van Villarreal.
 
De spits van Valencia, David Villa, heeft evenveel doelpunten als Eto’o. Eén doelpunt van de Kameroener volstaat om de titel in de wacht te slepen. Die titel zou nog een extra bekroning zijn voor de Barça-speler, na het kampioenschap en de Champions League. Barça heeft veel jeugdspelers en bankzitters opgeroepen voor de partij. Rijkaard doet een beroep op enkele spelers uit de gebruikelijke kern en roept ook enkele jongeren op.
 
Buiten Eto’o zijn er nog enkele belangrijke spelers die niet naar het WK gaan. Giuly (Frankrijk), Belletti (Brazilië) en Oleguer (Spanje) werden alle drie niet opgeroepen door hun bondscoach.
 

De kern: Valdés, Jorquera, Giuly, Ezquerro, Belletti, Oleguer, Eto'o, Motta en Maxi López. Pitu, Martos, Ludovic, Montañés, Olmo en Orlandi (Barça B) en Ramon (Barça C).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties