Anderlecht en Club storten zich in televisie-avontuur

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht en Club storten zich in televisie-avontuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De mediarevolutie in het Belgische voetbal zet zich voort. Vorig seizoen zorgde Belgacom voor een primeur door voor het eerst in de geschiedenis alle wedstrijden rechtstreeks op televisie te brengen. Dit seizoen nemen de clubs het heft in eigen handen. Zowel Club Brugge als Anderlecht komen nog deze maand met een eigen televisiezender.

Opmerkelijk is dat beide clubs voor verschillende partners kiezen. Club Brugge gaat straks wellicht met Telenet in zee, Anderlecht kiest dan weer voor sponsor Belgacom.

In het buitenland is clubtelevisie al een tijdje ingeburgerd. Grote clubs als Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Lyon en Celtic Glasgow hebben al geruime tijd een eigen televisiezender. Ook in Nederland starten Ajax, PSV en Feyenoord deze zomer met een eigen kanaal. Anderlecht en Club Brugge doen bij ons dus hetzelfde.

Het ziet er momenteel naar uit dat Club Brugge concurrent Anderlecht te snel af zal zijn. Club wil zijn zender, die de naam ClubTV meekrijgt, op 21 juli lanceren. Dat gebeurt dus wellicht via Telenet Digital TV. Wel dient gezegd te worden dat het in eerste instantie niet om een volwaardig kanaal gaat. Voetbalkrant vernam dat de eerste televisie-uitzendingen van Club Brugge via het op aanvraag - systeem zullen gebeuren. Of er voor die programma's betaald zal moeten worden, is nog niet geweten. Wel staat vast dat er in de aanvangsfase tweewekelijks programma's van ongeveer 20 minuten zullen komen. Het gaat vooral om interviews, trainingsverslagen en reportages. Wedstrijdbeelden zullen er niet zijn, want die rechten zitten bij Telenets concurrent BelgacomTV.

Anderlecht pakt het anders aan. De Brusselse club lanceert op 28 juli RSCA.TV. Anderlecht zal elke dag een programma van ongeveer twintig à dertig minuten brengen. Ook hier gaat het vooral om interviews en reportages. Omdat Anderlecht via sponsor Belgacom zal uitzenden, kan het eventueel wel wedstrijdbeelden brengen. In tegenstelling tot Club Brugge gaat het wél om een apart kanaal, dat in loop zal uitzenden. Dat wil zeggen dat het programma van dertig minuten de hele dag door herhaald zal worden.

Of er nog andere Belgische clubs met concrete televisieplannen zijn, is nog niet geweten. Enkel Charleroi en Standard lieten in het verleden al interesse blijken, maar of er op korte termijn effectief een zender komt, valt nog af te wachten.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties