Courtois vindt Belgisch-Nederlands WK geen droom

Philippe Crols
| 0 reacties
Courtois vindt Belgisch-Nederlands WK geen droom
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het jaar 2000 organiseerde ons land in samenwerking met Nederland het Europees kampioenschap voetbal. Ruim zes jaar later wil Alain Courtois er alles aan doen om in 2018 het Wereldkampioenschap naar België en Nederland te halen. Volgens hem is dat verre van onmogelijk. 

In Het Nieuwsblad zegt hij het volgende over het eventueel organiseren van het WK in 2018: "In vergelijking met de Duitsers hebben we enkel de moderne stadions en hotels niet. Voor het overige zijn faciliteiten als luchthavens, TGV, parking, enzovoort bij ons eveneens aanwezig." 

Het blijft natuurlijk een enorm gemis dat zes jaar na Euro 2000 geen enkel stadion in België nog voldoet om een Europese finale te organiseren. Nieuwe stadions bouwen of bestaande stadions uitbreiden kost dan ook veel geld en dat weet Courtois ook. "Er moet wat dat betreft een samenwerking komen met overheid en sponsors. We hebben normaal vijf stadions nodig, maar als de Nederlanders er zes leveren kunnen wij het misschien met vier doen. Ons land heeft hoedanook nood aan nieuwe stadions. Kijk maar naar Düsseldorf. Men organisseerde daar geen enkele WK-wedstrijd, maar ze hebben daar wel een stadion waar we hier in België enkel van kunnen dromen."

Waar zouden volgens Courtois de nieuwe stadions moeten komen of welke stadions moeten uitgebreid worden? "In Antwerpen komt alles in orde en ook in Brussel heb ik al een locatie gevonden. In Luik en Brugge zou een uitbreiding van het stadion volstaan en dan zouden ook Gent en Henegouwen nog mogelijke oplossingen zijn."

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat als België en Nederland hun kandidatuur indienen voor het WK dat ze ook automatisch het WK gaan mogen organiseren. Toch ziet Courtois maar 1 echte concurrent voor België en Nederland en dat is Spanje. Alle andere mogelijke concurrenten krijgen in de loop van de jaren immers wel een of ander belangrijk sportevenement toegewezen. 

Courtois hoopt ook om grote namen achter het WK-project te krijgen. Hij denkt hierbij aan onze vrouwelijke tennissterren Clijsters en Henin-Hardenne, ex-doelman Jean-Marie Pfaff en wielrenner Eddy Merckx. Paul Van Himst zou alvast de Belgische Beckenbauer moeten worden. Die staat daar ook verre van weigerachtig tegenover, maar beseft ook dat er nog veel werk aan de winkel is. [AN]    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties