Soignies geen partij voor Brussels

Filip Van der Elst

FC Brussels heeft nu al meer oefenwedstrijden gewonnen dan vorige zomer: na KSV Bornem moest ook het Waals-Brabantse Soignies eraan geloven. Bij de rust was deze aangename wedstrijd al lang gespeeld, en na de koffie kregen, zoals aangekondigd, een resem jeugdspelers en aanwinsten hun kans. Na 90 minuten stond de 0-6 - einduitslag op het bord. Van de aangekondigde Ierse tester (Neal) van het Engelse Sunderland was er geen spoor. Brussels doet zo alvast beter dan vorig jaar (toen het tegen Soignies niet verder kwam dan een 2-2) én dan reeksgenoot Charleroi: zij bleven steken op "amper" 0-3.

Brussels begon heel agressief, en had al na vijf minuten op voorsprong moeten staan, maar de doorgebroken Julien Gorius, die naast Moussa Sanogo in de spits stond, stuitte op de thuisgoalie. Deze moest zich na 12 minuten dan toch gewonnen geven, toen Richard Culek een voorzet van Ebou Sillah binnentikte (0-1). Diezelfde Sillah trof halfweg de eerste helft de paal, maar de 0-2 viel vijf minuten later toch, alweer dankzij Culek: dit keer kopte hij een hoekschop van Gorius netjes binnen. Nauwelijks twee minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld: Sanogo werd alleen diepgestuurd, en hij verschalkte de doelman met een mooi lobje (0-3). Even later lukte hij bijna zijn tweede van de avond, maar zijn kopbal zoefde net over. Kort voor de rust kopte Kristoffer Andersen op de doelman, waarna hijzelf Sillah bediende, die er dan toch 0-4 van maakte.

Na de rust werd de hele ploeg vervangen, waardoor het tempo een beetje uit de wedstrijd verdween. Toch lieten de jongeren en nieuwelingen enkele goeie dingen zien. De eerste kans was deze keer voor Soignies: Patrick Nys moest een afstandsschot in hoekschop duwen. Het doelpunt viel aan de overkant: Julien Pinelli kende succes met een lage schuiver net buiten de 16 (0-5). Een kleine tien minuten later kwam Selemani alleen voor doel, en ook hij miste niet: 0-6. Daarna viel het spel echter helemaal stil. Pinelli kreeg kort voor het einde nog een mooie kans, maar verder kwamen geen van beide ploegen meer: de 0-6 - score was logisch en verdiend, en Brussels zit duidelijk op goeie weg.

Zaterdag oefent FC Brussels tegen het Israelische Beitar Jerusalem, naar alle waarschijnlijkheid in Oosterhout. [AN]

FC Brussels eerste helft: Cordier; Bruno, Colpaert, Petö, Zanzan; Andersen, Culek, Omonga, Sillah; Gorius, Sanogo

FC Brussels tweede helft: Nys; Durieux, Jonckheere, Nnaji, Bengui; Kalulika, De Troetsel, S. Kargbo, Dellevoet, Pinelli; Selemani

Doelpunten: 12' en 31' Culek (0-1 en 0-2), 33' Sanogo (0-3), 39' Sillah (0-4), 55' Pinelli (0-5), 63' Selemani (0-6)