Al-Ahly verloor nog eens in Afrika

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Al-Ahly verloor nog eens in Afrika
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Egyptische club Al-Ahly heeft na 78 wedstrijden zonder nederlaag dan toch nog eens kennisgemaakt met het verliezen. De Egyptische kampioen en ook de regerende winnaar van de Afrikaanse Champions League verloor in Tunis van CS Sfaxien in de groepsfase van de Afrikaanse Champions League.

Manuel José, de Portugese coach van de Egyptenaren, is er zich van bewust waarom zijn ploeg nog eens verloor. Volgens hem waren zijn spelers niet fit omdat een aantal sleutelspelers van de club te veel gespeeld hebben in het afgelopen jaar. Daarom waren ze niet in staat om in hun ritme te komen. De winnende coach, Mrab Mahjoubi, gaf achteraf toe dat hij daar wel op ingespeeld had: "ons geheim was dat we ze direct opgesloten hebben en we ze zo de kans niet gegeven hebben om kansen te creëren."

Al-Ahly was op Afrikaanse bodem al sinds juli 2004 niet meer verslagen. In december 2005 verloor de club wel twee maal op Japanse bodem op de wereldbeker voor clubteams. In de Egyptische competitie blijft Al-Ahly wel ongeslagen. De teller staat daar nu op 56 wedstrijden zonder nederlaag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties